Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » IMPLICĂ-TE! Catalogul organizațiilor neguvernamentale este în consultare publică!

IMPLICĂ-TE! Catalogul organizațiilor neguvernamentale este în consultare publică! 

Gabriel Petrea - ministrul Consultării Publice și Dialogului Social

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social așteaptă sugestiile ONG-urilor şi ale cetățenilor pe maginea Catalogului organizațiilor neguvernamentale – CONECT, prin care se vizează crearea unui cadru de colaborare între organizații neguvernamentale și administrația publică dar și promovarea activității acestora. Includerea organizațiilor neguvernamentale în catalog se poate realiza prin completarea formularului disponibil on-line.

„CONECT va fi un instrument util pentru administrația publică în contextul în care apar noi actori în societate, precum întreprinderile sociale și grupurile informale de inițiativă civică. Organizațiile neguvernamentale, prin expertiza pe care o au, vor contribui, în faza de preconsultare, la luarea deciziei publice. Ținem cont de avizul societății civile în dezvoltarea strategiilor de politici publice și de aceea ne dorim consultarea continuă a organizațiilor neguvernamentale”, a declarat Gabriel Petrea – ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

Documentul aflat în consultare publică până pe data de 2 februarie (https://goo.gl/VPsSEl) va reprezenta o sursă primară de informare, atât a responsabililor din cadrul executivului central care se ocupă de relația cu societatea civilă, cât și a responsabililor cu transparența decizională, cu privire la asociațiile și fundațiile din România, întrucât va conţine date la zi cu privire la activitatea curentă a acestora, proiecte, activități și evenimente derulate.

Adaugă un Comentariu

*