Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » IMPLICĂ-TE! Centrul mobil de donare sânge al Crucii Roşii ajunge la Târgovişte pe 31 mai

IMPLICĂ-TE! Centrul mobil de donare sânge al Crucii Roşii ajunge la Târgovişte pe 31 mai 

raul pavelescu - iulia stanciu

Campania „N-avem sânge”, iniţiată de Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină şi Crucea Roşie Română, se derulează în perioada 16-31 mai în mai multe judeţe ale ţării. Timp de două săptămâni, peste 100 de voluntari ai Crucii Roşii Române vor fi prezenţi pe străzile din Bucureşti, Ploieşti, Alexandria, Buzău şi Târgovişte într-o acţiune de responsabilizare şi sensibilizare a cetăţenilor cu privire la donarea de sânge şi rolul pe care îl are sângele donat în salvarea de vieţi omeneşti. Voluntarii Crucii Roşii vor prezenta oamenilor care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a dona sânge şi etapele acestui proces.

„Campania „N-avem sânge” îşi propune creşterea rezervelor de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină, mai ales pentru mini vacanţa din perioada 1-5 iunie 2017, când numărul donatorilor va fi mai mic şi necesarul de sânge va fi mai mare”, a precizat Raul Pavelescu, inspector de specialitate Crucea Roşie Dâmboviţa.

Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa, salută iniţiativa Crucii Roşii Române de a se implica în acţiunea de promovare, conştientizare şi responsabilizare a cetăţenilor cu privire la donarea de sânge.

În data de 31 mai, ultima zi a campaniei „N-avem sânge”, centrul mobil de donare din Bucureşti se va deplasa la Târgovişte. Unitatea de colectă sânge va fi instalată pe platoul prefecturii şi va fi deschisă pentru donatori între orele 08:00-15:00.

Vor putea dona sânge persoanele cu vârste cuprinse între 18-60 de ani cu greutatea peste 50 de kg la femei şi 60 kg la bărbaţi, clinic sănătoşi, care să nu fi suferit de boli precum hepatite de diferite tipuri, tuberculoză, boli venerice.

„Campania lansată de Crucea Roşie Română face apel la umanitate, solidaritate şi la responsabilizarea oamenilor. Sângele este un ţesut viu care nu poate fi înlocuit cu un produs de laborator, de aceea noi, oamenii, trebuie să donăm sânge pentru cei care au nevoie. Ne dorim ca cetăţenii să răspundă la chemarea noastră şi să salveze vieţi.Pot face acest lucru donând sânge atât la Centrele de Transfuzie Sanguină, cât şi la centrele mobile de sânge”, este mesajul directorului general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter.

Adaugă un Comentariu

*