Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » IMPLICĂ-TE! Let’s Get Green! Campanie națională de educație ecologică şi voluntariat!

IMPLICĂ-TE! Let’s Get Green! Campanie națională de educație ecologică şi voluntariat! 

let's get green

Elevii, profesorii şi părinţii din toată ţara sunt invitaţi să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde. Înscrierea se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro.

Premiul I, în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2.250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în:
– Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi;
– Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu;
– Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă);
– Campanie de colectare selectivă acasă;
– Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative etc.

“Let’s Get Green!” este o campanie Let`s Do It, Romania!, organizată în parteneriat cu Kaufland România şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În cele trei ediții anterioare desfășurate în regiunea Dunării, au fost implicați peste 43 200 de elevi în activități de educație ecologică, 7150 părinți au luat parte la training-uri de educație ecologică, 17 000 de voluntari au strâns peste 34 500 de deșeuri în mai multe zile de curățenie.

Adaugă un Comentariu

*