Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » IMPLICĂ-TE! Pe 1 iulie, primul eveniment caritabil Swimathon la Târgovişte!

IMPLICĂ-TE! Pe 1 iulie, primul eveniment caritabil Swimathon la Târgovişte! 

Adrian Lungu - Irina Constantinescu - Adriana Ion

Fundaţia Comunitară Dâmboviţa va organiza, în data de 1 iulie 2017, la Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte o campanie de strângere de fonduri prin înot, după modelul implementat deja cu succes în multe alte oraşe din ţară.

„Am demonstrat, de aproape 3 ani, că reuşim să mobilizăm oameni şi resurse în folosul comunităţii. Pentru anul acesta, ne-am propus să organizăm prima ediţie a evenimentului Swimathon în Târgovişte. Ne sunt parteneri Primăria Târgovişte ş Complexul de Nataţie. Au fost extrem de bucuroşi să ni se alăture acestui demers”, ne-a declarat Adriana Ion – director executiv Fundaţia Comunitară Dâmboviţa.

Practic, pe 1 iulie 2017, de la ora 10:00, la Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte se vor strânge fonduri pentru organizaţiile şi grupurile de iniţiativă care vor înscrie pe platforma fundatiacomunitaradambovita.ro o cauză, un proiect pentru care vor înota şi, în acelaşi timp, îşi vor mobiliza reţeaua de susţinători.

„Noi suntem cei care vor pune la dispoziţie logistica, iar ei se vor implica pentru strângerea de fonduri. Suntem în perioada de înscriere a proiectelor şi suntem optimişti că lucrurile vor sta la fel cum se întâmplă în ţară. Este un eveniment nou pentru târgovişteni, dar sperăm să-i convingem să se implice în comunitate şi să petreacă o zi faină alături de noi. Swimathon Târgovişte are două componente: să aducă oamenii împreună într-o zi de vară şi să strângă fonduri, să-i învăţăm pe oameni ce înseamnă filantropia şi să se implice”, explică Irina Constantinescu – grant manager Fundaţia pentru Comunitate Dâmboviţa.

Practic, pe platforma fundaţiacomunitaradambovita.ro, se poate înscrie o cauză şi în echipa respectivă este obligatoriu să existe cel puţin doi înotători, care să înoate în data de 1 iulie câte bazine pot, pe bază de ştafetă, într-un timp de 45-50 de minute. Persoanele care vin la Complexul de Nataţie Târgovişte pot dona, pe loc, sune de bani (minim 20 de lei pentru care vor primi chitanţă) pentru susţinerea unui proiect, unei cauze, unei echipe. De asemenea, donaţiile se pot face şi în contul Fundaţiei Comunitare Dâmboviţa în termen de aproximativ 30 de zile de la momentul Swimathon.

Adrian Lungu – project manager Fundaţia Comunitară Dâmboviţa spune că evenimentul în sine este unul de strângere de fonduri, însă principiul este „comunitate pentru comunitate”.

„Fundaţia Comunitară Dâmboviţa îşi propune să aducă partea cu resurse din comunitate către partea fără resurse din comunitate. Evenimentul acesta, dincolo de partea de proiecte, de cauze, de platformă, este un moment în care oamenii se pun împreună şi este important pentru târgovişteni, pentru dâmboviţeni, să vină alături de Fundaţie, pentru început, în cadrul acestui eveniment. Este bine să ştie că existăm. În general, am întâlnit până acum foarte multă disponibilitate, dar oamenii trebuie să ştie că se întâmplă astfel de lucruri, că se potr crea tot felul de oportunităţi pe partea de social. Este un mecanism care se poate pune în mişcare”, a concluzionat Adrian Lungu.

Adaugă un Comentariu

*