Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » IMPLICARE: Arhiepiscopia Târgoviştei îi învaţă pe oameni să se ajute unii pe alţii

IMPLICARE: Arhiepiscopia Târgoviştei îi învaţă pe oameni să se ajute unii pe alţii 

FOTO ARHIVĂ

Patru familii nevoiaşe din Târgovişte au primit sprijin constând în alimente în valoare de 800 de lei, după ce mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu au răspuns apelului preotului profesor Iulian Macriş şi au organizat o colectă umanitară. Liceenii au mărturisit că îşi doresc ca gestul lor să constituie un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, iar astfel de acţiuni filantropice să fie din ce în ce mai numeroase.

ajutoare-targoviste

Realitatea este că nu trece o săptămână fără să aflăm că, într-un colţ al judeţului Dâmboviţa, la îndemnul preoţilor, enoriaşii dovedesc că pot fi alături unii de alţii în momentele dificile ale vieţii. Urmare generozităţii unei fiice a Parohiei Cojasca – Ionela Anton, Biserica a distribuit către enoriaşi, vineri 18 noiembrie, două tone de produse alimentare, în valoare de 25.000 lei.

ajutoare-cojasca

Cu o zi înainte, joi – 17 noiembrie 2016, Arhiepiscopia Târgoviştei a desfăşurat, prin implicarea parohiilor Moţăieni I, Valea Lungă-Gorgota, Valea Lungă-Ogrea şi Viforâta, o acţiune umanitară în favoarea celor 56 de bătrâni înternaţi în Căminul de la Pucioasa, unde au fost distribuite produse igienico-sanitare şi alimentare.

Luni, 14 noiembrie 2016, Parohia Vulcana Pandele a dăruit, în colaborare cu Primăria din localitate, unei familii nevoiaşe din comună lemne de foc, alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii. Tot luni, a primit sprijin şi un credincios din Berivoieşti, a cărui casă a fost mistuită de foc. S-au mobilizat şi au cumărat materiale de construcţie Parohiile Fieni, Costești, Șerbănești, Buciumeni şi Valea Leurzii.

Adaugă un Comentariu

*