Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » IMPLICARE: Comisia Europeană va lua măsuri pentru sprijinirea pieţei în sectorul laptelui

IMPLICARE: Comisia Europeană va lua măsuri pentru sprijinirea pieţei în sectorul laptelui 

lapte

Comisia Europeană a anunțat că va oferi sprijin pentru depozitarea în regim privat a untului, laptelui praf degresat (LPD) și anumitor brânzeturi, în scopul de a atenua impactul restricțiilor rusești la importurile de produse lactate din UE și pentru a limita efectele negative pe piața internă. Comisia a confirmat, de asemenea, că perioada de intervenție publică în sectorul untului și laptelui praf degresat va fi prelungită până la sfârșitul anului.

„Semnalele de pe piața europeană a produselor lactate în ceea ce privește prețurile arată că embargoul impus de Federația Rusă începe să afecteze acest sector. Câteva state membre ale căror venituri din exporturi scad, trebuie să găsească noi piețe de desfacere. Sectorul european al produselor lactate are nevoie de timp și de ajutor pentru a se adapta și, din acest motiv, anunț astăzi o serie de măsuri special orientate de susținere a pieței, concentrându-se pe sectoarele ce privesc laptele praf, untul și brânzeturile de export. Dacă va fi necesar, vom lua și alte măsuri suplimentare”, a declarat Dacian Cioloş – comisarul UE pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Comisia va oferi sprijin pentru depozitarea în regim privat a untului și laptelui praf degresat, sprijin care să acopere costurile zilnice de depozitare acestor produse pentru de la 3 la 7 luni.

Adaugă un Comentariu

*