Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » IMPLICARE: Comunitatea din Glodeni, o forţă! Totul a început cu un incendiu…

IMPLICARE: Comunitatea din Glodeni, o forţă! Totul a început cu un incendiu… 

proiect glodeni 1

La Glodeni, în judeţul Dâmboviţa, s-a desfăşurat în ultimele săptămâni un adevărat experiment al într-ajutorării, s-a mers din nou la izvorul nesecat al spiritului de solidaritate al românilor, la care, de cele mai multe ori, umbriţi de vremuri, nu mai apelăm. Preoţi, autorităţi, artişti, cetăţenii din comună şi câţiva oameni de bine din alte localităţi au arătat că, atunci când există implicare, când dorinţa de a ajuta arde puternic în suflet, totul se poate. Comunitatea devine o forţă. Nu mai există piedici puse de neputinţă şi nepăsare.

proiect glodeni 3

Povestea a început cu un incendiu… Familia Costache şi-a pierdut atunci întreaga agoniseală. Cei doi soţi, părinţi a patru copii, căzuseră în disperare. Se vedeau pe drumuri, ajunşi cerşetori, apelând la mila publică… Preotul Viorel Gheorghe nu i-a lăsat să cadă în deznădejde, le-a alimentat speranţele, încrederea în Dumnezeu şi în semeni.

Întreaga comunitate s-a mobilizat pentru sprijinirea consătenilor loviţi de soartă. Într-o singură lună, a fost construită şi utilată cu tot ceea ce este nevoie pentru existenţă noua casă a familiei Costache. Întregul proiect filantropic a fost pornit şi susţinut de preoţii parohi Viorel Gheorghe, Dănuţ Vancea şi Răzvan Gheorghe Gagiu.

proiect glodeni 2

Duminică, 12 februarie, cu binecuvântarea ÎPS Nifon – Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei, a avut loc slujba de sfinţire a locuinţei ridicată prin truda obştii. Un exemplu de dăruire, de implicare activă în viaţa comunităţii dat de preoţii din Glodeni. Este un semn că rădăcinile bisericii ortodoxe străbune sunt adânci şi forţa sa este imensă.

Adaugă un Comentariu

*