Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » VIDEO: Dacia susține antrenamentele pompierilor cu 40 de vehicule pentru simulări!

VIDEO: Dacia susține antrenamentele pompierilor cu 40 de vehicule pentru simulări! 

renault IGSU

Timp de trei zile, începând de miercuri – 5 iulie 2017, cele mai bune echipaje reprezentând 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă din România, precum şi câte o echipă din cadrul Facultăţii de Pompieri (Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”), de la Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiei Excepţionale din Republica Moldova şi de la Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie civilă „Pavel Zăgănescu”-Boldeşti participă la competiția națională de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Concursul reprezintă o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor. Suportul pedagogic este asigurat de Grupul Renault România, care a pus la dispoziția pompierilor paramedici 40 de vehicule. În acest mod, salvatorii români au șansa să exerseze noțiunile teoretice în scenarii de accidente la scară reală. În România, aproximativ 1.800 de persoane mor anual în accidente rutiere, potrivit statisticilor IGSU.

Anul trecut, etapa națională a competiţiei IGSU a avut loc la Centrul Tehnic Titu al Renault, iar compania a pus la dispoziţie alte 41 de vehicule. De altfel, Grupul Renault sprijină de 3 ani Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în organizarea competiţiilor de descarcerare şi acordare a primului ajutor, care au drept scop pregătirea personalului specializat pentru intervenții de urgență.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*