Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » IMPLICARE: Dâmboviţenii îi ajută pe prahoveni şi braşoveni să descopere educaţia nonformală

IMPLICARE: Dâmboviţenii îi ajută pe prahoveni şi braşoveni să descopere educaţia nonformală 

teatru forum 1

O echipă de tineri din judeţul Dâmboviţa a prezentat, în perioada 17-19 iunie 2015, în Ploieşti şi Braşov, o metodă de educaţie nonformală care stimulează participanţii să devină activi şi să-şi ajute semenii.

Promovarea proiectului „Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa” a fost completată cu o reprezentaţie de teatru forum în fiecare dintre oraşele vizitate. Piesa „Tradiţiile – o barieră?” a avut în prim plan povestea unei tinere de etnie romă care dorea să-şi continue studiile la liceu, însă nu era lăsată de tatăl său, pentru că bărbatul dorea ca fata să se căsătorească, aşa cum cere tradiţia.

„Publicul, alcătuit din bibliotecari, cadre didactice şi elevi, a devenit pentru câteva minute actori, înlocuind personajele şi găsind soluţii pentru a rezolva problema fetei. Astfel, ei au reuşit să schimbe finalul piesei şi au observat cât de importantă este implicarea. Totodată, cei prezenţi au aflat despre activităţi pe care le pot realiza şi ei în comunităţile lor prin proiecte cu finanțare externă”, precizează Vlăduţ Andreescu – coordonatorul reţelei de centre de educaţie non formală.

teatru forum 2

Adaugă un Comentariu

*