Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » IMPLICARE: Deputata Carmen Holban, demersuri concrete pentru rezolvarea problemelor judeţene din sănătate!

IMPLICARE: Deputata Carmen Holban, demersuri concrete pentru rezolvarea problemelor judeţene din sănătate! 

carmen holban

Deputata Carmen Holban, membră în Comisia de Sănătate şi Familie, a iniţiat, la sfârşitul săptămânii trecute, o întâlnire cu preşedinta CJAS – Niculina Sandu, directorul DSP – Sorin Stoica şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă – Claudiu Dumitrescu, pentru ca împreună să găsească soluţii de rezolvare a unor probleme stringente existente în sistemul public de sănătate judeţean.

Primul punct pe ordinea de zi a vizat medicina de familie, întrucât, în acest moment, cetăţenii din mai multe localităţi sunt lipsiţi de asistenţă medicală primară. Potrivit deputatei Carmen Holban, nu există doctor de familie în comunele Corneşti (satele Cătunu, Bujoreanca, Crivăţu şi Hodărăşti), Gura Ocniţei (sat Adânca) şi Buciumeni. De asemenea, medicul de familie din comuna Moroeni îşi reziliază contractul cu CJAS, iar cel din Răzvadul de Jos (comuna Răzvad) va ieşi la pensie în acest an.

„Pentru rezolvarea deficitului de medici de familie din Dâmboviţa, directoarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate va contacta medicii rezidenţi care au promovat examenul de rezidenţiat, dar nu au obţinut loc”, explică deputata Carmen Holban.

S-a convenit, de asemenea, ca recrutarea de medici tineri să devină prioritatea numărul 1 pentru responsabilii din sistemul public de sănătate judeţean şi au fost deja identificaţi trei doctori, cu vârste între 34 şi 35 de ani, care urmează să fie contactaţi. Unul este chirurg, iar ceilalţi doi sunt specializaţi în medicină de familie.

Din discuţiile purtate, a mai reieşit că, în Dâmboviţa, este foarte mare procentul medicilor pensionaţi care solicită continuarea activităţii în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. Legea permite acest lucru, dacă cererile sunt avizate anual de comisia special creată la nivelul DSP.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, au existat 82 de solicitări, din care au fost aprobate 72. Cele respinse fie au venit din partea unor doctori care depăşiseră vârsta de 78 de ani, fie vizau specializări care nu erau deficitare în zona unde doreau să profeseze respectivii medici.

Adaugă un Comentariu

*