Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » IMPLICARE: „Patru Mâini” renovează şi anul acesta grădiniţe, şcoli şi spitale de copii

IMPLICARE: „Patru Mâini” renovează şi anul acesta grădiniţe, şcoli şi spitale de copii 

patru maini

Patru Mâini, producător român de materiale de construcții pentru finisaje și integrator de servicii și soluții pentru personalizarea caselor, a finalizat campania de strângere de fonduri pentru cea de-a patra ediție a demersului anual, prin care își propune să renoveze 40 de grădinițe, școli și spitale de copii din toată țara. În prima fază a proiectului desfășurat sub sloganul „Nu trebuie să fii bogat ca să ajuți”, Patru Mâini a strâns în aplicația Filantropi 2016 o listă generoasă de clădiri înscrise de comunități din toată țara.

Timp de o lună, vizitatorii platformei online au putut propune o instituție de învățământ, un cămin sau un spital pentru copii din mediul rural sau urban care are nevoie de îmbunătățiri și renovări. La finalul lui aprilie, în funcție de numărul de voturi obtinute în aplicație, dar și de evaluarea tehnică a echipei Patru Mâini, au fost alese 34 de cladiri, cărora le-au fost adăugate 6 clădiri care nu au strâns suficiente fonduri în campania din 2015.

A doua etapă a campaniei a luat forma strângerii de fonduri pentru renovări. Patru dintre produsele Patru Mâini au fost participante în promoția #deajutor pentru comunitate și, în perioada mai – septembrie 2016, o sumă de 0,50 până la 1 leu din vânzarea fiecărui produs a mers către o renovare din județul în care s-a vândut, investiția întorcându-se înapoi în comunitate. Prin exemplificare: banii strânși în județul Brașov sunt folosiți la renovarea unei grădinițe sau școli tot din Brașov.
Campania s-a derulat în toată țara, în rețeaua de magazine Dedeman, pe rafturile cărora se regăsește întreaga gamă de produse Patru Mâini.

„Campania de renovări a ajuns la a patra ediție, dar e doar al doilea an în care primim propuneri de clădiri de la public. Anul trecut am avut emoții, dar s-au strâns peste 100 de propuneri. Din păcate, sunt foarte multe grădinițe și școli în România care au nevoie de renovări serioase. Așteptăm și anul acesta înscrierile profesorilor, educatorilor, părinților și elevilor care cred că o comunitate poate crește și singură din interior. Căutăm filantropii de azi, care știu că nu trebuie să fii bogat ca să ajuți, ci doar să te implici. Orice român poate face asta, propunând o clădire în campanie sau renovând cu produsele noastre de ajutor”, a declarat Claudia Russu (Marketing Manager, Patru Mâini).

La prima ediție a programului, în 2013, Patru Mâini a renovat 29 de clădiri și a reușit să facă 1.265 de copii fericiți, valoarea totală a proiectului ridicându-se la 239.500 lei. În 2014, a realizat o investiție de 295.642 lei, care s-a concretizat în renovarea unui număr de 29 de clădiri din toată țara, pentru 1.409 de micuți. În 2015 programul a strâns 200.000 lei, fiind renovate 29 de instituții.

În 2016, utilizatorii site-ului filantropi2016.patrumaini.ro au propus 169 de clădiri, convingând peste 38.000 de vizitatori unici să voteze, iar 753 dintre aceștia și-au propus să fie voluntari în campanie. Dintre cele 33 clădiri care vor fi renovate până la începutul anului viitor, pentru 8 dintre ele suma strânsă a fost cea necesară pentru renovări, iar pentru restul, renovarea se va desfășura parțial sau fragmentat pe doi ani, în funcție de prioritățile de renovare și de posibilitatea instituției de a atrage și alte fonduri publice și/sau private.

Adaugă un Comentariu

*