Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » IMPOZITE MAI MARI DACĂ FOLOSEȘTI LOCUINȚA ÎN SCOPURI COMERCIALE! Guvernul s-a angajat în fața FMI că operează această modificare

IMPOZITE MAI MARI DACĂ FOLOSEȘTI LOCUINȚA ÎN SCOPURI COMERCIALE! Guvernul s-a angajat în fața FMI că operează această modificare 

taxe

De anul viitor, autorităţile vor să schimbe modul de impozitare, iar proprietarii care folosesc locuinţele în scopuri comerciale vor plăti taxe ca persoane juridice. Astfel, impozitele ar putea creşte chiar şi de 10 ori pentru cei cei care au un magazin la parterul blocului, un birou notarial, un salon de cosmetică, un cabinet medical, etc. Această măsură nu va afecta buzunarele proprietarilor care locuiesc sau îşi închiriază apartamentele.

De asemenea, tot pentru a creşte încasările la buget, autorităţile vor să-i oblige pe proprietarii care încasează venituri din chirii să plătească pentru ele contribuţii sociale. În prezent, impozitul pentru chirii este de 12% din suma încasată, la care se vor mai adăuga 5,5 procente din chiria declarată (contribuţiile la asigurările sociale de sănătate).

O altă măsură luată în calcul de autorităţi prevede ca românii cu venituri mari să achite contribuţii la pensii şi asigurări sociale pentru soţiile casnice şi copiii majori, dar fără loc de muncă.

Prevederile sunt cuprinse în acordul semnat cu FMI recent, iar guvernul s-a angajat că va include toate aceste modificări în noul Cod Fiscal, ce va fi finalizat până la sfârşitul lui 2013. Alături de introducerea accizei la aur şi de majorarea accizei la alcool, aceste măsuri sunt menite să compenseze compensarea scăderii TVA-ului la pâine.

Sursa: www.imopedia.ro 

Adaugă un Comentariu

*