Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » ÎN GRAFIC: Centrul „Arlechino” din Târgovişte va fi gata în septembrie

ÎN GRAFIC: Centrul „Arlechino” din Târgovişte va fi gata în septembrie 

Carmen Holban - candidat PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor

Se lucrează din plin la Centrul de Zi „Arlechino” din micro 4, Târgovişte! Unitatea de protecţie socială, ne asigură reprezentanţii autorităţilor locale, va fi inaugurată la sfârşitul lunii septembrie. Investiţia, de aproape un milion de lei, a fost finanţată de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

CITEŞTE ŞI: Primăria Târgovişte construieşte centru after school pentru copiii săraci

Principalul obiectiv al noii instituţii este acela de a preveni separarea copilului de mama sa şi de a asigura un spaţiu sigur şi propice pentru dezvoltarea micuţilor aflaţi în situaţii de risc.

„În cadrul Centrului de zi «Arlechino» se va asigura un program educaţional adecvat vârstei, nevoilor, potenţialului de dezvoltare şi particularităţilor copilului. Vor mai fi asigurate activităţi recreative şi de socializare, consiliere psihologică şi şcolară pentru copii, consiliere şi sprijin pentru părinţi.

Vor fi dezvoltate şi programe specifice pentru prevenirea comportamentului abuziv al părinţilor şi eliminarea violenţei în familie”, a precizat Carmen Holban – viceprimar al municipiului Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*