Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INAUGURARE: Bază sportivă modernă, pusă gratuit la dispoziţia locuitorilor din Niculeşti

INAUGURARE: Bază sportivă modernă, pusă gratuit la dispoziţia locuitorilor din Niculeşti 

niculesti 4

Astăzi, la Niculeşti, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, primarilor din zonă, funcţionarilor publici şi cetăţenilor din comună, s-a inaugurat una dintre cele mai moderne baze sportive din sud-estul judeţului. Obiectivul, finanţat prin fonduri europene, al cărui proiect a fost derulat prin GAL „Drumul Cricovului”, este compus din teren artificial, pe care se poate practica minifotbal, handbal şi volei, şi un vestiar utilat corespunzător cu apă curentă, caldă şi rece, duşuri, grupuri sanitare, spaţii pentru echipament.

Dorinel Soare, primarul localităţii, a fost bucuros să constate că la inaugurarea edificiului sportiv erau deja prezenţi o mulţime de copii şi tineri care doreau să intre pe terenul sportiv. Edilul de la Niculeşti i-a informat pe cetăţenii comunei că nu se va percepe nicio taxă celor care vor să facă sport în baza deschisă astăzi. Dorinel Soare şi-a mai exprimat intenţia de a angaja un instructor sportiv, un antrenor care să se ocupe de tinerii cu aptitudini sportive şi, poate, în viitorul apropiat, se va reuşi înfiinţarea unei echipe de fotbal şi a uneia de mini fotbal pentru copii.

niculesti 2Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a vorbit celor de faţă despre proiectele materializate pe teritoriul comunei, atât în ceea ce priveşte infrastructura rutieră cât şi cea socială, culturală şi educaţională. La Niculeşti, prin Compania Naţională de Investiţii, se va construi un cămin cultural. Valoarea proiectului este de 40 de miliarde de lei vechi.

„Dacă rezolvăm şi cu reţeaua de apă şi canal, aproape toată infrastructura locală este pusă la punct”, a spus şeful judeţului.

Ţuţuianu le-a vorbit celor de faţă şi despre megaproiectul în valoare de circa 35 de milioane de euro, care vizează modernizarea drumului ce va lega municipiul Târgovişte – Moreni – Niculeşti – Periş. O cale rutieră de peste 60 de kilometri, care va facilita transportul acestei zone cu Bucureştiul.

„Anul viitor se va încheia contractul de finanţare, urmează achiziţia publică. Sper ca, undeva în septembrie – octombrie anul viitor, să înceapă lucrările”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

niculesti 3 niculesti 1

 

Adaugă un Comentariu

*