Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INAUGURARE: Muzeul Ceasului din Ploieşti, unic în România, revine… acasă!

INAUGURARE: Muzeul Ceasului din Ploieşti, unic în România, revine… acasă! 

Muzeul Ceasului (Sursa foto: Muzeul Judeţean Prahova)

Joi, 19 mai 2016, de la ora 11:00, Muzeul Ceasului ”Nicolae Simache” din Ploiești, unic în rețeaua muzeală din România, înființat în anul 1963 de ctitorul muzeelor prahovene, profesorul Nicolae Simache, revine în peisajul cultural prahovean și național prin vernisarea noii expoziții permanente, în edificiul emblematic pentru municipiul Ploiești, din strada Nicolae Simache nr. 1. Clădirea muzeului, monument istoric de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost restaurată cu fonduri nerambursabile.

„Tematica expoziției valorifică, într-o manieră modernă, o mare parte a patrimoniului de excepție al muzeului, în baza unui proiect științific și muzeotehnic adecvat noilor concepte și tendințe expoziționale ale muzeografiei europene de profil.

Timpul se scurge constant și sigur, dar un scurt popas în lumea fascinantă a orologeriei oferă publicului vizitator prilejul de a admira principalele tipuri de ceasuri, care ilustrează evoluția secolului al XX-lea și incită la descoperirea de informații noi ale acestui domeniu, prin intermediul sistemelor și aplicațiilor interactive care întregesc tematica muzeului”, se arată într-un comunicat al Muzeului Judeţean Prahova.

Expoziția permanentă va putea fi vizitată începând cu data de 20 mai 2016, de marți până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

Adaugă un Comentariu

*