Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 25, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » Încă o victorie! CSM Târgovişte – CSM Satu-Mare, 60-51

Încă o victorie! CSM Târgovişte – CSM Satu-Mare, 60-51 

Demult, târgoviştenii n-au mai trăit la o asemenea intensitate un meci de baschet precum cel dintre CSM şi vice-campioana din Satu-Mare. Tensiune, echilibru, reuşite spectaculoase, ratări incredibile, ciocniri cu scântei şi în final o victorie a favoritelor. A şasea.

După două eşecuri suferite în sferturile cupei României, ardelencele au venit la Târgovişte cu orgoliul rănit şi cu temele foarte bine învăţate. Măcinat de sincopele suferite în faţa dâmboviţencelor Fleşeriu a încercat să-şi surprindă oponentul şi bunul său prieten trimiţând pe teren o echipă super motivată, gata de orice sacrificiu pentru a cuceri vechea cetate. Şi- a sacrificat una dintre marcatoare, Claudia Pop, transformând-o în „umbra” Cristinei Ciocan, a mizat pe îndemânarea Cristinei Orosz, şi-a pus speranţe în precizia Amrei Mehmedic şi a trimis-o pe Norma Washington să redeschidă „războiul rece” cu ex-sovietica Olena Zherzherunova. Planurile profesorului de pe banca sătmărencelor, interesante altfel, au fost anihilate de o echipă târgovişteană care a ştiut să treacă peste toate momentele dificile. După ce „şi-a citit” omologul strategul de pe banca Târgoviştei a început să-şi impună regulile. Mai greu, dar până la urmă Nini a fost cel care a triumfat.

Fără să iasă prea mult în evidenţă Monique Coker a făcut un joc excelent, cifrele fiind mai mult decât elocvente: 36 de minute jucate, 9 recuperări ( 4 ofensive, 5 defensive ), 19 puncte- eficienţă: 18. A fost cel mai bun meci de la reîntoarcerea  la Târgovişte pentru una dintre cele mai valoroase jucătoare venite de peste ocean în prima divizie din România.Nici ucrainiencele nu s-au lăsat mai prejos, Samburska şi Zherzherunova fiind decisive în multe momente ale confruntării dintre cele două CSM-uri. Prima a făcut din nou ravagii în tabăra adversă  cu raidurile în viteză, de acum marcă înregistrată, în vreme ce compatrioata sa şi-a adjudecat definitiv şi irevocabil funcţia de „ministru al apărării”. Şi peste toate astea a fost Givens. Chrissy a noastră! O sportivă desăvârşită, un om de mare caracter şi o fată de care publicul târgoviştean s-a ataşat mai abitir decât ar fi făcut-o cu o jucătoare dâmboviţeancă get beget. Şi în meciul contra vicecampioanei extrema CSM-ului a impresionat prin constanţă şi dăruire, fiind baschetbalista cu cele mai multe minute jucate ( 37: 33 ).

Cu siguranţă  multe lucruri frumoase s-ar mai fi întâmplat într-unul dintre cele mai echilibrate jocuri din acest tur de campionat. Doar că arbitrii au vrut să îşi arate muşchii şi au luat câteva decizii greşite, compensatorii şi uneori hilare, stricând o povestire şi aşa cu final…aşteptat.

Sursa: CSM Târgovişte

Adaugă un Comentariu

*