Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Începe BABEL FAST! Trupe din 47 de ţări prezintă spectacole la Târgovişte

Începe BABEL FAST! Trupe din 47 de ţări prezintă spectacole la Târgovişte 

tony bulandra 1

În perioada 4 – 12 iunie 2016, se desfăşoară la Târgovişte BABEL FAST – Festivalul Artelor Spectacolului, organizat de Teatrul Tony Bulandra. Deschiderea oficială va avea loc în această seară, la ora 18:30. Babel FAST este oglinda teatrală care, timp de douăsprezece zile, oferă spectatorilor autentice reflecții. Tema Corpul, aleasă pentru cea de-a VI-a ediție, vorbește despre nelimintatele posibilități ale materiei de a lua sau de a sugera diferite forme, forme din care nu lipsește însă spiritul. Suntem turnuri Babel în sine, cu toate contradicțiile noastre înnăscute ale unei naturi iremediabil duale.

Secțiunile festivalului sunt: spectacole de interior, spectacole în aer liber, paradă, ateliere, expoziții, lansări de carte, proiecții de film, concerte. Așteptăm publicul în următoarele locații de eveniment: Sala Mare, Sala Studio, Sala Oglinzilor, Foaierul și exteriorul Teatrului Tony Bulandra, Platoul Prefecturii și Centrul Vechi.

„Cu scopul de a vorbi celor mai profunde simțiri umane, 47 de țări precum Portugalia, Cehia, Marea Britanie, Australia, Polonia, Germania, Armenia, Danemarca, Rusia, Belgia, Irak, Macedonia, Georgia, Algeria și bineînțeles, România prezintă spectacole încadrate în două secțiuni: indoor și outdoor. Teatru fizic și teatrul-dans sunt formele de expresie artistică pe care le veți întâlni anul acesta în Sala Mare și în Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra.

Nu vom uita nici de copiii din Târgoviște, de pe 6 până pe 10 iunie fiind programate la Platoul Prefecturii programe de animație și spectacole pentru copii susținute de Teatrul Tony Bulandra. În Sala Studio și Sala Oglinzilor au loc ateliere susținute de John Lewandowski (SUA), Nazanin Mehraein (Iran), Scott Johnston (Scoția), Aleksandar Ivanovski (Macedonia), João Mota (Portugalia), profesioniști ai teatrului internațional, având specializări variate: teatrul de umbre, teatrul audio-vizual, teatrul oprimaților.

În fața teatrului, pe Platoul Prefecturii, în Centrul Vechi vor avea loc adevărate desfășurări de forțe artistice: acrobații pe picioroange, spectacole de foc, dans și muzică tribală, ritmurile născute din tomberoane, spectacole umoristice, happening-uri, concerte ale trupelor precum Direcția 5, Basska, Chrom Dioxid, Trooper. Pe lângă acestea au loc lansări de carte, expoziții și proiecții de filme norvegiene și suedeze”, se arată într-un comunicat al Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte.

PROGRAMUL BABEL FAST

Adaugă un Comentariu

*