Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INCOMPATIBILITATE: Lică din Teleorman şi Dosaru din Prahova riscă să-şi piardă mandatele

INCOMPATIBILITATE: Lică din Teleorman şi Dosaru din Prahova riscă să-şi piardă mandatele 

Foto: realitatea.net

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 13 foști sau actuali aleși locali, ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități. Între aceştia, Iulian Lică – primarul comunei Crângeni, judeţul Teleorman şi Iuliana Elena Dosaru – consilier judeţean în Prahova.

Potrivit ANI, cei doi s-au aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 iunie 2012 – 23 septembrie 2013. Iulian Lică a deținut și calitatea de comerciant persoană fizică, iar Iuliana Elena Dosaru a fost şi membru în consiliul de administrație al unei societăți comerciale înființată de Consiliul Județean Prahova. Niciunul nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conform legislaţiei în vigoare, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Adaugă un Comentariu

*