Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » ÎNDEMN: Ţara are nevoie de linişte! A transmis deputatul Corneliu Ştefan din Parlament

ÎNDEMN: Ţara are nevoie de linişte! A transmis deputatul Corneliu Ştefan din Parlament 

corneliu stefan deputat

Corneliu Ştefan, tănăr deputat PSD de Dâmboviţa, aflat la primul mandat în această funcţie, a radiografiat astăzi, de la înalta tribună a Parlamentului, realist, actuala conjunctură de pe scena socio-politică românească, gafele celor care şi-au asumat rolul de a combate la nesfârşit, indiferent dacă există sau nu argumente care să le susţină poziţia.

În declaraţia sa politică, deputatul PSD de Dâmboviţa a fost critic la adresa reprezentanţilor PNL şi USR, care, deşi nu au câştigat alegerile, ieşind perdanţi după scrutinul electoral din decembrie 2016, încearcă acum, prin căi nedemne, nedemocratice, neoneste, să acceadă la putere, pe fondul protestelor de stradă. Corneliu Ştefan a îndemnat la raţiune, la linişte, la întoarcerea la muncă în folosul naţiunii.

Românii au apreciat pozitiv poziţia deputatului de Dâmboviţa şi i-au transmis pe pagina de Facebook numeroase comentarii de felicitare, dar şi sugestii cu privire la ceea ce ar trebui să facă în viitor.

„Felicitări pentru faptul că vorbiți cu subiect şi predicat despre euromaidan şi toate elementele asemănătoare cu cel din Ucraina… Trebuie o comunicare mai deschisă, fermă, susținută şi clară, adică cu un limbaj pe înțelesul tuturor, nu numai la televiziuni, dar şi în jos, la masa electorală… Şi mai multe ieşiri la presă, pe orice subiect lansat în piață… Şi, de asemenea, o mai mare unitate a tuturor membrilor PSD”.

Doamnelor şi domnilor,

Zilele acestea, am trăit cu toţii într-un coşmar antidemocraţie. Am asistat la un scenariu în care instituţiile fundamentale ale statului, Parlamentul şi Guvernul, au fost luate cu asalt, sub o motivaţie absurdă, aceea că PSD şi ALDE intenţionează să favorizeze corupţia, să îi scoată din închisori pe cei condamnaţi pentru diferite infracţiuni. Total neadevărat!

Am asistat la un spectacol pus în scenă de cei pentru care democraţia, legile şi guvernarea pot fi decise în stradă. De cei care, dacă nu au reuşit să câştige alegerile, încearcă să se impună prin alte mijloace.

Ţara, doamnelor şi domnilor, aşa cum a spus un mare politician roman, nu înseamnă strada. Ţara a votat pe 11 decembrie PSD. Ţara vrea stabilitate! Ţara are nevoie de linişte! Dorinţa cetăţenilor, exprimată prin vot liber, a fost aceea ca Partidul Social Democrat să conducă destinele României în următorii patru ani!

Cu toate acestea, reprezentanţii opoziţiei, PNL şi USR – formaţiuni perdante în alegerile din 11 decembrie 2016, încearcă, folosindu-se de tot soiul de tertipuri, animând manipulator strada, să destabilizeze ţara, să dea jos un guvern legal numit, după toate criteriile impuse de democraţie.

Doamnelor şi domnilor,

S-a încercat în aceste zile ca Piaţa Victoriei să devină un gen de euromaidan, aşa cum s-a întâmplat în Ucraina! Acelaşi scenariu, aceleaşi metode de a folosi masele fără să apară vreun lider, fără ca cineva să-şi asume protestele. S-a dorit anarhia! Eliminarea democraţiei ca sistem politic!

Colegii noştri liberali şi USR-işti au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a propaga antidemocraţia şi destabilizarea statului. Au instigat la nesupunere civică!

Doamnelor şi domnilor,

Nu mă aşteptam să văd în Parlamentul României imagini groteşti, asemănătoare celor din statele în care democraţia abia mijeşte. Deputaţi violenţi, cu banderole la mână, care s-au dedat la acţiuni de intimidare a colegilor.

Nu mi-am închipuit că voi vedea vreodată Camera Deputaţilor transformată în dormitor pentru aleşii care au susţinut că, în acest mod, protestează împotriva guvernului, împotriva partidelor aflate la putere. Mai era un pic şi ne-ar fi dat afară, cu forţa, din Parlament, ar fi blocat instituţia supremă a democraţiei!

Doamnelor şi domnilor,

În Parlamentul României trebuie să primeze lupta pe idei, pe programe politice, trebuie să existe consens în folosul naţiunii. Cu toţii trebuie să slujim, politicos, demn, moral şi principial, valorile democraţiei.

Nu prin acţiuni de violenţă sau cine ştie ce metode adoptate de prin ţările bananiere arătăm că ţinem la popor, arătăm că suntem preocupaţi de soarta românilor!

Ceea ce au făcut colegii noştri de la USR şi PNL sunt doar jocuri de imagine, scene bine regizate pentru a influenţa, într-un mod abject, neonest, opinia publică! Pentru a transforma PSD în oaia neagră a democraţiei, în răul cel mare!

Noi am fost trimişi aici de popor pentru a asigura stabilitate ţării, pentru a crea legi în vederea dezvoltării economice, sociale şi culturale a acestei ţări. Suntem aici pentru a veghea bunul mers al democraţiei. Parlamentul nu este scena unui teatru absurd!

Doamnelor şi domnilor,

Am vorbit cu mulţi oameni de bună credinţă, care mi-au spus că s-au simţit jenaţi când au văzut la televizor parlamentarii PNL şi USR împietând activitatea celorlalţi deputaţi şi senatori, dormind în sală, aprinzând lanternele de la telefoane, afişând lozinci prin care sugerau fals, manipulator, că ţara se află sub asediu!

Sunt de acord cu protestele, cu mitingurile, cu ieşirile în stradă ale cetăţenilor nemulţumiţi. Sunt elemente ce ţin de democraţie, de libertatea câştigată în decembrie 89. Dar, nu sunt de acord cu manipularea maselor în interesul obscur al unora!

Nu putem sufoca democraţia, rezultatul alegerilor, Constituţia, legile existente, folosindu-ne de braţul străzii, invocând destabilizarea ţării.

Am văzut tineri adunaţi în stradă, scandând împotriva Guvernului Grindeanu, în antren cu mulţimea, dar fără să cunoască exact fondul problemei, fără să ştie ce este bun şi ce este rău. Voiau să fie dat jos guvernul, restul nu mai conta!

Doamnelor şi domnilor,

Trebuie să depăşim aceste momente de tensiune, de mânie şi să trecem la treabă. Trebuie să lucrăm în folosul acestei ţări care are nevoie de legi bune, de norme care să aducă prosperitatea, siguranţa poporului, încrederea în libertate şi democraţie!

Adaugă un Comentariu

*