Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INEDIT: Gura Ocniţei, singura comună din Dâmboviţa unde există o galerie de artă!

INEDIT: Gura Ocniţei, singura comună din Dâmboviţa unde există o galerie de artă! 

galerie de arta la gura ocnitei

Comuna Gura Ocniţei bifează, sub mandatul primarului Sorin Ioniţă, o nouă premieră! După ce a devenit singura localitate din mediul rural dâmboviţean unde funcţionează trei biblioteci, acum va fi şi singura în care există o galerie de artă! Şi nu este puţin lucru, dacă ne raportăm la faptul că, spre exemplu, chiar municipiul Târgovişte este văduvit la acest capitol.

Deschisă în spaţiul generos al Centrului Cultural Gura ocniţei, Galeria de artă „Marin Petre Constantin” va găzdui lucrări ale unor artişti plastici din ţară, dar şi de peste hotare. Primele expoziţii – Simfonia Păcii şi Simfonia Tăcerii – vor purta semnătura Klarei Pădurean din Târgu Mureş şi vor fi vernisate în ziua de Sfânta Marie, la ora 12:00. Iubitorii de frumos vor avea ocazia să admire icoane şi picturi deosebite. Pentru viitor, primarul Sorin Ioniţă şi art-managerul Victor Mihalache şi-au propus să aducă la Gura ocniţei o expoziţie de pictură naivă din Voivodina (Serbia).

Ideea deschiderii unei galerii de artă la Centrul Cultural Gura Ocniţei a apărut luna trecută, de zilele comunei, când a fost organizată o expoziţie retrospectivă a regretatului artist plastic dâmboviţean Marin Petre Constantin. În semn de profundă apreciere, edilul de la Gura Ocniţei a decis să dea galeriei de artă numele acestuia.

Adaugă un Comentariu

*