Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INEDIT: Liceenii din Giurgiu învaţă tehnica fotocitirii, ca să promoveze Bacalaureatul

INEDIT: Liceenii din Giurgiu învaţă tehnica fotocitirii, ca să promoveze Bacalaureatul 

Sursa foto: realitatea.net

Elevii de clasa a XII-a din municipiul Giurgiu sunt invitaţi să participe, miercuri – 14 octombrie, de la ora 17:00, la un seminar în cadrul căruia vor învăţa tehnica fotocitirii, metodă extrem de eficientă celor care trebuie să înmagazineze o cantitate mare de informaţie într-un timp cât mai scurt. Inedita conferinţă a fost iniţiată de Primăria Giurgiu şi Inspectoratul Şcolar şi va fi organizată la Ateneul Nicolae Bălcescu.

Participarea elevilor şi profesorilor la acest curs de iniţiere este gratuită. Fotocitirea a fost deja implementată cu succes în câteva licee din Capitală, iar rata de promovabilitate la BAC a crescut la 80%. Judeţul Giurgiu a ocupat ultimul loc pe ţară, după  sesiunea din iulie 2015 a examenului de Bacalaureat, cu un procent de promovare de doar 36,06%.

Conceptul de „photoreading” a fost denumit astfel în 1985 de americanul Paul Scheele. După ce a studiat mulţi ani tehnici de accelerare a potenţialului uman, autorul susţine că prin fotocitire poţi parcurge 25.000 de cuvinte într-un singur minut.

Adaugă un Comentariu

*