Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » INFO FISCAL: Eşti persoană juridică? Fă sponsorizări şi plăteşti mai puţin impozit la stat!

INFO FISCAL: Eşti persoană juridică? Fă sponsorizări şi plăteşti mai puţin impozit la stat! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.click.ro)

Persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit pot beneficia de facilitatea fiscală privind cheltuielile cu sponsorizarea. Astfel, la determinarea impozitului pe profit, cheltuielile cu sponsorizarea pot fi scăzute din acesta, rezultând astfel o sumă mai mică de plată către bugetul statului. Prin intermediul contractului de sponsorizare, o parte din impozitul pe profit de plată poate fi redirecţionată către entităţi non-profit: asociaţii, fundaţii, biserici. Suma maximă a cheltuielilor cu sponsorizarea ce poate fi scăzută din impozitul pe profit este dată de valoarea cea mai mică dintre următoarele două: 0,5% din cifra de afaceri şi 20% din impozitul pe profit.

Pentru a beneficia de această facilitate fiscală, pentru anul 2016, trebuie parcurşi următorii paşi:
1. Determinarea sumei maxime a cheltuielilor cu sponsorizarea care pot fi efectuate pentru a beneficia de facilitate. Astfel, se determină 0,5% din cifra de afaceri, apoi 20% din impozitul pe profit, determinându-se suma cea mai mică dintre cele două.
2. Alegerea entităţii non-profit care va fi sponsorizată, încheierea contractului de sponsorizare şi efectuarea plăţii sumei sponsorizate, până la data de 31 decembrie 2016. Am ataşat la prezentul mesaj un model standard de contract de sponsorizare.
3. Depunerea declaraţiei de impozit pe profit aferent anului 2016. Declaraţia se depune până la data de 25 martie 2017 şi se va declara un impozit pe profit mai mic datorită sponsorizării efectuate.

Adaugă un Comentariu

*