Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » ANAF: Principalele modificări aduse Declaraţiei D394

ANAF: Principalele modificări aduse Declaraţiei D394 

Sursa foto: www.seniorinet.ro

În Monitorul Oficial din 1 aprilie 2016, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF prin care s-au adus modificări în ceea ce priveşte modelul şi conţinutul Declaraţia 394, privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de către persoanele juridice înregistrate în scopuri de TVA.

Noul format al Declaraţiei 394 se va folosi pentru declararea operaţiunilor efectuate începând cu luna iulie 2016. Potrivit ANAF Dâmboviţa, au fost introduse modalităţi specifice de declarare a operaţiunilor pentru care se aplică regimurile speciale de TVA (second-hand, agenţii de turism); De asemenea, a fost stabilită o limită de declarare individuală a facturilor de livare către persoane fizice. Astfel, facturile sub valoarea de 10.000 lei se vor declara în mod global (se va completa numărul total al facturilor emise, valoarea totală a bazei impozabile şi TVA aferentă). Începând cu data de 1 ianuarie 2017, vor fi cuprinse în lista de detaliu toate facturile emise către persoane fizice, indiferent de valoarea acestora.

Contribuabilii vor depune noul format al D394 astfel:
a) cei cu perioada de TVA lunară, începând cu declaraţia aferentă lunii iulie (se depune până pe 25 august);
b) cei cu perioada de TVA trimestrială, începând cu declaraţia aferentă trimestrului III 2016 (se depune până pe 25 octombrie).

Adaugă un Comentariu

*