Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » INFO UTIL: 1791, telefonul la care primeşti non-stop sfaturi medicale pediatrice!

INFO UTIL: 1791, telefonul la care primeşti non-stop sfaturi medicale pediatrice! 

peditel

Fundaţia Părinţi din România a lansat un call center pediatric unde puteţi obţine în regim non-stop sfaturi sfaturi medicale de intervenție rapidă, până la prezentarea copilului pentru un consult medical. Durata unei consilieri telefonice este aproximativ 10 minute. PEDITEL 1791 este un număr cu tarif normal valabil în rețeaua: Vodafone, Orange, Telekom fix și mobil; pentru cartelele prepay trebuie să aveți credit în eurocenți, nu minute naționale sau oferte speciale. 1791 NU este valabil în rețeaua RDS-RCS și UPC.

Recomandari pentru parintii care sună la 1791

Să își noteze recomandările medicale și, dacă au minime nelămuriri sau neînțelegeri asupra sfaturilor medicale oferite de medicul de gardă, să revină cu apel pentru clarificări. Totodată, să pună în aplicare recomandarea medicului privind prezentarea de urgență în serviciile medicale specializate sau apelarea numărului unic 112. Sănătatea și siguranța copilului sunt esențiale.

„Deoarece în ultimele 2 luni, în diferite intervale orare s-a depăsit numărul maxim de 6 apeluri/ oră preluate, va fi necesară introducerea unei linii de gardă suplimentară, în zilele și orele de vârf având astfel 2 medici de gardă/ tură.

Ca strategie de dezvoltare, ne propunem ca serviciul sa fie funcțional în alte 4 centre medicale: Timișoara, Iași, Brașov și București, Cluj fiind hub tehnologic și medical. Obiectivul nostru este să preluăm aproximativ 200.000 de apeluri/an, cu o echipă medicală formată din 60 de medici”, spune Cristina Grigore – director executiv Fundaţia Părinţi din România.

Adaugă un Comentariu

*