Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » ATENTIE! 29-31 august, înscrieri la scolile profesionale!

ATENTIE! 29-31 august, înscrieri la scolile profesionale! 

inspectoratul scolar dambovita 2

Tinerii cu vârsta de până la 23 de ani, care au absolvit cel puțin învățământul gimnazial se pot înscrie, în perioada 29-31 august, în sistemul de învățământ profesional dual, în parteneriat cu diferiti operatori economici, si astfel vor obține o calificare profesională. Școlarizarea are o durată de trei ani și include stagii de practică în cadrul companiilor economice partenere. Elevii beneficiază de bursă lunară de 200 de lei, precum și de bursă suplimentară, transport, cazare și masă asigurate de operatorii economici.

Pentru anul școlar 2017-2018, la nivel național, sunt disponibile 3.509 de locuri, organizate în 127 de clase. În sesiunea de vară au fost admiși 1.774 de elevi, ramanand pentru toamnă 1.735 de locuri. Cele mai solicitate calificări din oferta educațională sunt cele de mecanic auto, confecționer produse textile, operator mașini cu comandă numerică, strungar, sudor, brutar-patiser, comerciant-vânzător.

Mai multe informații privind oferta educațională pentru învățământul profesional dual se regăsesc pe site-urile inspectoratelor școlare județene, respectiv al municipiului București sau la sediile acestora.

Adaugă un Comentariu

*