Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » INFO UTIL: Atentie la… neatenţie! Conversia în lei a creditelor în franci elveţieni de la Volksbank

INFO UTIL: Atentie la… neatenţie! Conversia în lei a creditelor în franci elveţieni de la Volksbank 

credit franci

Clienţii Volksbank cu credite în franci elveţieni sunt chemaţi, începând cu data de 4 mai, la ghişeul băncii pentru a li se expune oferta de conversie în lei, valabilă până la sfârşitul lunii iulie. Noul proprietar al Volksbank – Banca Transilvania le va returna comisionul de risc şi este gata să reducă suma rămasă de plată cu 22,5%.

Potrivit avocatului Marius Coltuc, beneficiarii de credite în franci de la Volksbank care vor să-şi convertească creditul în lei, la Banca Transilvania, trebuie să acceseze link-ul postat pe frontul paginii www.volksbank.ro şi să urmeze paşii prevăzuţi în procedura online. În cazul acceptului, vor fi programaţi pentru încheierea actelor necesare contractului.

„Există riscul ca, odată ce transformă creditul în lei pe o dobândă variabilă, la un moment dat, această dobândă să crească şi să piardă ceea ce au câştigat. De asemenea, la negocieri, clienţii trebuie să insiste să primească toată reducerea într-o singură tranşă”, atrage atenţia avocatul Marius Coltuc.

Până în data de 17 mai, clienţii cu credite în CHF beneficiază, pentru plata ratelor curente, de un curs îngheţat la nivelul sfârşitului anului 2014.

Adaugă un Comentariu

*