Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 29, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » REGULAMENT: Au început înscrierile în concursul naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor”

REGULAMENT: Au început înscrierile în concursul naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor” 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziarulceahlaul.ro)

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa primeşte în această perioadă lucrările creatorilor români de literatură care doresc să intre în concursul „Moştenirea Văcăreştilor”, care se va desfăşura în perioada 3-4 noiembrie 2017 la Târgovişte. Acestea trebuie editate în word, cu fontul Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate.

Lucrările vor avea un motto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând un CV detaliat (numele concurentului, data naşterii, activitatea literară, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon) şi vor fi trimise prin poştă (imprimate pe hârtie şi pe un CD), până la data de 20 octombrie 2017, pe adresa: Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, str. A. I. Cuza nr.15, cod poştal 130007, Târgovişte. În cazul în care vor fi trimise prin poşta electronică (e-mail: strategiiculturale@yahoo.com), organizatorii asigură confidenţialitatea acestora până ce juriul va delibera şi va stabili premianţii ediţiei. Concurenţii care nu vor trimite toate datele de identificare vor fi eliminaţi din concurs.

„Moştenirea Văcăreştilor” este o competiţie ce urmăreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenţii care pot participa la una sau mai multe secţiuni, se vor prezenta la concurs cu un grupaj de maxim 10 titluri pentru secţiunea de poezie, 3 proze, însumând maximum 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 piese (inclusiv pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt. Se pot aborda teme la alegere. Pentru secţiunea eseu, este necesară o lucrare de circa 4–5 pagini, pe tema: „Mircea Horia Simionescu şi Şcoala prozatorilor târgovişteni”. Concurenţii care au obţinut un premiu la una dintre secţiuni, în ediţiile anterioare, se vor putea înscrie în concurs doar la o altă secţiune.

Cele 18 premii, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei, vor fi acordate concurenţilor în vechea Cetate de Scaun, în data de 4 noiembrie. Lucrările câştigătoare vor fi publicate într-un volum editat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în colaborare cu Editura „Bibliotheca”.

Concursul „Moştenirea Văcăreştilor” este organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu”, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” şi cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România. Competiţia este finanţată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Adaugă un Comentariu

*