Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » INFO UTIL: Care sunt noutăţile din noul Revisal şi cum trebuie să procedeze angajatorii

INFO UTIL: Care sunt noutăţile din noul Revisal şi cum trebuie să procedeze angajatorii 

ITM Dambovita 1

Angajatorii au la dispoziţie, de luna aceasta, o versiune actualizată a portalului pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic. Potrivit ITM Dâmboviţa, aplicaţia Revisal 6.0.4 cuprinde: modificări legislative, actualizarea nomenclatorului C.O.R., radierea unui contract de muncă, modificare nomenclator temeiuri de suspendare, modificare nomenclator temeiuri de încetare, noi funcționalități, unele reglementări privind temeiul în baza căruia se suspendă contractele individuale de muncă.

„Semnalăm eliminarea temeiului de suspendare «concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani». Având în vedere numeroasele solicitări venite din partea angajatorilor cu privire la greutățile întâmpinate în transmiterea registrului ca urmare a eliminării temeiului de suspendare amintit, pe site-urile Inspecției Muncii și Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița sunt prevăzute recomandările atât pentru angajatorii care au instalat versiunea Revisal 6.0.4. cât și pentru cei care folosesc versiunea veche Revisal 5.0.8. Recomandările sunt valabile și pentru cazurile contractelor de muncă suspendate pentru temeiul «pe durata detașării»”, precizează inspectorul şef al ITM Dâmboviţa – Nicolae Popa.

Adaugă un Comentariu

*