Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » INFO UTIL: Minorii care au implinit 14 ani își obțin cazierul judiciar fără părinți!

INFO UTIL: Minorii care au implinit 14 ani își obțin cazierul judiciar fără părinți! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.bzi.ro)

Certificatul de cazier judiciar se poate obţine de către minorul cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani fără a fi necesară prezenţa unui părinte sau tutore la ghiseu – informeaza IPJ Dambovita. Cererea-tip trebuie însoțită de actul de identitate, aflat în termenul de valabilitate.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. De asemenea, la cererea motivată a persoanelor aflate în străinătate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României pot elibera, după efectuarea verificărilor necesare în bazele de date, adeverinţe în care consemnează rezultatele verificărilor. Aceste adeverinţe au valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar şi se utilizează exclusiv în străinătate.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România.

Pentru situațiile în care cererea este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, certificatul de cazier judiciar se eliberează în cel mult 30 de zile de la data depunerii, iar în cazul adeverințelor în termen de 10 zile de la data solicitării.

Documentele sunt valabile 6 luni de la data eliberării şi numai în scopul pentru care au fost eliberate.

Adaugă un Comentariu

*