Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » INFO UTIL: Nu se mai plăteşte taxă pentru eliberarea apostilei!

INFO UTIL: Nu se mai plăteşte taxă pentru eliberarea apostilei! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.info-germania.com)

Miercuri, 1 februarie 2017, intră în vigoare Legea nr. 1/2017, prin care sunt eliminate o serie de taxe şi tarife, între care le regăsim şi pe cele pentru eliberarea apostilei, informează Instituţia Prefectului Dâmboviţa. Este vorba despre următoarele trei taxe:

• 22 lei, pentru persoanele fizice
• 44 lei, pentru persoanele juridice
• 3 lei, taxa de înregistrare a cererilor pentru aplicarea apostilei

CITEŞTE ŞI: Iată ce taxe se elimină la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări

Apostila este un certificat eliberat de autoritatile competente ale unui stat semnatar al Conventiei de la Haga, pentru actele oficiale intocmite în tara respectiva, care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Conventiei. Scopul eliberarii apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizarii unor acte false in vederea producerii de efecte juridice.

CITEŞTE ŞI: Cât costă paşaportul, după eliminarea taxelor începând cu 1 februarie

Procedura de eliberare a apostilei pentru actele oficiale administrative emise de autoritati ale administratiei publice centrale sau locale, precum si de alte organe de autoritate administrativa din Romania, care organizeaza o activitate de interes public, in cadrul unor competente stricte stabilite prin lege, se desfasoara prin intermediul biroului apostila organizat in cadrul institutiilor prefectului.

Adaugă un Comentariu

*