Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » INFO UTIL: Procedură nouă pentru restituirea taxelor şi timbrului auto de mediu. Termene!

INFO UTIL: Procedură nouă pentru restituirea taxelor şi timbrului auto de mediu. Termene! 

trafic-targoviste-k

Românii care au achitat taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante şi timbrul de mediu pentru autovehicule şi nu au beneficiat până acum de restituirea acestor sume îşi vor primi banii înapoi, fără a mai fi nevoie să se judece cu statul român, dacă depun cerere în acest sens până la data de 31 august 2018 – potrivit unei Ordonanţe de Guvern adoptată săptămâna trecută.

Modelul cererii va fi aprobat, prin ordin comun, de Ministerul Mediului şi Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, iar normele metodologice de aplicare, în termen de 60 de zile.

Restituirea sumelor se realizează, în baza deciziilor emise de organul fiscal central competent, potrivit prevederilor Legii nr.207/2015, cu modificările şi completările ulterioare, astfel:
– pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018;
– pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Nivelul dobânzii va fi cel prevăzut la art. 174 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

Adaugă un Comentariu

*