Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » INFO UTIL: Procedura privind restituirea taxei auto

INFO UTIL: Procedura privind restituirea taxei auto 

trafic-targoviste-k

Contribuabilii care au achitat, în perioada 1 ianuarie 2007 – 14 martie 2013, taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taăa pe poluare pentru autovehicule sau taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresată organului fiscal competent, informează Direcţia Finanţelor Publice Dâmboviţa.

ATENŢIE! Nu se restituie timbrul de mediu, iar sumele plătite, precum şi dobânzile datorate contribuabilului pentru perioada cuprinsă între data perceperii taxelor şi data restituirii acesteia, se achită pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora.

Potrivit ordinului 1154/2016, în vederea restituirii taxei, trebuie depună la organul fiscal o cerere tip la care să ataşeze următoarele documente:
a) actul de identitate;
b) cartea de identitate a vehiculului, cu prezentarea în original;
c) certificatul de înmatriculare a vehiculului, cu prezentarea în original.

Cererea trebuie să conţină în mod obligatoriu contul bancar în care urmează a se face restituirea şi se va soluţiona de organul fiscal în termen de 45 de zile. Documentele în original se restituie contribuabililor după verificarea lor.

Adaugă un Comentariu

*