Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INFO UTIL: Relaxarea fiscală aprobată de Consiliul Local Târgovişte, pe înţelesul tuturor

INFO UTIL: Relaxarea fiscală aprobată de Consiliul Local Târgovişte, pe înţelesul tuturor 

cristian stan 1

Primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a vorbit astăzi, în detaliu, despre taxele şi impozitele locale pe care le vor plăti locuitorii oraşului începând cu 1 ianuarie 2016.

Exceptându-i pe proprietarii care-şi lasă casele şi terenurile din intravilan în paragină, pentru care impozitul va creşte cu 500%, târgoviştenii, persoane fizice şi juridice, vor plăti mai puţini bani către administraţia locală. În perioada următoare, arhitectul şef al municipiului are obligaţia să identifice toate proprietăţile aflate într-un stadiu avansat de degradare, iar primarul va cere pentru fiecare în parte, în prima şedinţă a Consiliului Local din luna ianuarie 2015, majorarea impozitului.

Al doilea element de noutate se referă la persoanele juridice, care vor plăti impozite substanţial mai mici pentru clădirile rezidenţiale, adică cele folosite drept locuinţe. Spre exemplu, impozitul pentru un apartament de 70 mp va scădea de la 3.175 lei la doar 500 lei.

Primarul Cristian Stan are veşti bune şi pentru târgoviştenii care au venituri lunare sub salariul mediu brut pe ţară, trăiesc din ajutor social sau indemnizaţie de şomaj. De anul viitor, aceştia vor fi scutiţi de la plata impozitului pentru clădirea de domiciliu şi pentru terenul aferent acesteia.

De scutire vor beneficia şi târgoviştenii care-şi reabilitează termic locuinţa, fie că stau la bloc sau la casă. Dacă lucrările au fost realizate în regie proprie, cu respectarea legislaţiei în vigoare, adică în baza unei autorizaţii şi cu proces-verbal de recepţie la final, aceştia nu vor mai plăti impozitul timp de 7 ani.

Consilierii târgovişteni au votat de asemenea pentru reducerea tarifelor ce se achită pentru rezervarea locurilor de parcare. Practic, din 2016, se va plăti 200 lei/an, în loc de 440 lei, pentru un loc de parcare monitorizat video şi 120 lei/an, în loc de 330 lei, pentru unul fără supraveghere.

Potrivit primarului Cristian Stan, în Târgovişte există, urmare lucrărilor de modernizare executate, fie cu fonduri europene, fie cu resurse bugetare proprii, 6.500 de noi locuri de parcare. Edilul spune că târgoviştenii au venit deja cu foarte multe solicitări pentru rezervarea locului de parcare. Până când măsura va intra în vigoare, urmează să se identifice şi cea mai potrivită metodă, astfel încât să nu apară situaţii litigioase între şoferi. În primul rând, se vor semnaliza locurile rezervate, coroborat cu instituirea unei amenzi pentru aceia care nu respectă acest lucru.

2 Răspunsuri la INFO UTIL: Relaxarea fiscală aprobată de Consiliul Local Târgovişte, pe înţelesul tuturor

  1. Enache Lucian

    Pentru realizarea a 6500 ” noi” locuri de parcare aveati nevoie domnule primar de 16,25 hectare. De unde le-ati luat domnule primar. Evident este o declaratie electorala. In realitate este vorba de demolarea unor garaje construite dea lungul timpului si amenajarea unor parcari cu bani europeni in cadrul PIDU A si PIDU B. Aceste proiecte au fost demarate dinainte de 2012 (ca sa fim corecti domnule primar)si si finalizate in zilele interimatului domnului Stan.

     
  2. Enache Lucian

    Si pentru ca insuficienta parcajelor, din cauza cresterii indicelui de motorizare, va ramane o problema a Targovistei PNL-ul va inainta o initiativa legislativa pentru realizare unor parcari etajate in zonele aglomerate ale municipiului.

     

Adaugă un Comentariu

*