Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » INFO UTIL: Rezecţia apicală, o operaţie dentară tot mai necesară!

INFO UTIL: Rezecţia apicală, o operaţie dentară tot mai necesară! 

advertorial cabinet stomatologic

În ultimii ani, numărul de pacienţi care au beneficiat de o rezecţie apicală a crescut considerabil. Unul din trei pacienţi are nevoie de aşa ceva pentru a salva unul sau mai mulţi dinţi sau, după caz, măsele. O operaţie dentară care se poate realiza destul de rapid de o mână pricepută în chirurgie orală, rezecţia apicală este salvatoare la propriu. Iată ce presupune aceasta:

Rezecţia apicală, de la începuturi
Diagnosticul dur de infecţie la o măsea sau la un dinte nu se tratează doar cu antibiotic. Sunt şi situaţii complexe în care punga de puroi se localizează la rădăcina danturii. Acest lucru vine la pachet cu dureri, disconfort şi cu şanse foarte mari ca acea structură osoasă să se piardă. Asta pentru că infecţia macină osul, îl face spongios şi în cele din urmă dezintegrează baza sa, adică rădăcina. Rezultatul este cel de pierdere completă a dintelui cu pricina. Cade pur şi simplu.

Din fericire, în ultimii ani medicina a avansat atât de mult, încât s-au găsit soluţii în chirurgia orală care să înlocuiască extracţia. Procedura se numeşte rezecţie apicală și este soluția salvatoare pentru ca pacientul să îşi păstreze dintele şi să limiteze perforaţia osoasă. Când medicul stomatolog pune un diagnostic şi recomandă procedura de rezecţie apicală are în vedere o radiografie realizată în prealabil.

Ce implică rezecţia apicală
În funcţie de alegerile făcute încă din primele momente în legătură cu lucrările dentare, medicul stomatolog ar trebui să vă ghideze pe mai departe. Sunt şi clinici în cadrul cărora aparatura, dotările cât şi personalul medical permit ca astfel de intervenţii să fie posibile. Aşadar, este o procedură de chirugie orală ce se realizează în cadrul unui cabinet stomatologic. Spre exemplu, site-ul drserban.ro detaliază acest tip de serviciu şi prezintă o gamă largă de opţiuni pentru pacienţii interesaţi. O astfel de clinică ar fi locul potrivit pentru cazurile complexe de tratare a afecţiunilor stomatologice.

În concret, procedura începe cu o anestezie, menită să facă disconfortul şi durerea să dispară. Practic, pacientul nu simte nimic din ceea ce medicul face. Rădăcina este expusă – acea partea osoasă “ascunsă” în gingie aşa cum ar înţelege un pacient. Se îndepărtează problema, respectiv infecţia, granulomul şi se curăță osul în funcţie de cât de mult a fost deja afectat. De asemenea, în cadrul aceleiaşi proceduri se realizează şi obturarea de canal, respectiv curăţarea acestuia.
Când întreaga operaţiune a ajuns la final, se aplică sutura la locul inciziei. Firele nu se absorb de la sine, astfel că este necesar ca pacientul să revină după aproximativ 7 zile pentru îndepărtarea acestora.

Îngrijirea ulterioară
După o rezectie apicală, durerea ar putea fi prezentă. De la caz la caz, nivelul acesteia poate fi suportabil şi comparabil cu cea resimţită după o extracţie. În orice caz, medicul curant oferă reţeta cu medicamentele necesare – antibiotic, antiinflamator şi analgezic pentru ca refacerea să fie completă şi mai uşoară.

Din experienţele avute cu pacienţi de-a lungul timpului, specialiștii din cadrul clinicii Dr. Şerban spun că durerea este prezentă doar în prima zi. De asemenea, în momentul în care firele sunt scoase procedura este foarte rapidă şi nu implică durere, implicit nu se pune problema de a anestezia, nici măcar în cazul celui mai sensibil pacient.

Sursa: e-advertising.co

Adaugă un Comentariu

*