Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » INFO UTIL » INFO UTIL: S-a lansat prima platformă online de logopedie, unde găsiţi teme şi exerciţii pentru copii!

INFO UTIL: S-a lansat prima platformă online de logopedie, unde găsiţi teme şi exerciţii pentru copii! 

logoped online

Ineditul proiect, dezvoltat de o echipă de specialiști români, le oferă părinților ocazia să detecteze ușor dacă juniorii lor au probleme de dezvoltare a limbajului (începând de la 3 luni) sau probleme de pronunție (începând de la 4 ani), printr-un revoluționar program online de evaluare logopedică.

După ce primesc răspunsul evaluării, platforma vorbestecorect.ro îi ajută pe părinți să aleagă mai ușor un logoped, dintr-o listă numeroasă, în funcție de localitate sau în funcție de aprecierile de care se bucură aceștia din partea altor părinți.

Totodată, după fiecare ședintă de logopedie, copiii vor beneficia în mod gratuit de teme online care să-i ajute să-și continue exercițiile acasă, pe calculator, tabletă sau smartphone.

“Am lansat acest proiect în contextul în care și logopedia din România trebuia să se adapteze la rigorile și tehnicile noilor media. Din acest punct de vedere, rămăsesem destul de mult în urma țărilor din Uniunea Europeană, care au înțeles mai bine beneficiile noilor tehnologii. Obiectivul platformei este atât promovarea logopezilor din România și din Republica Moldova, cât și oferirea către părinţi a unor unelte online foarte utile, prin care pot depista dacă bebelușii sau copiii lor întâmpină probleme de dezvoltare a limbajului sau de pronunție. Aplicațiile și exercițiile virtuale le-am construit în jurul unor povești și poezii scrise de autori cunoscuți publicului larg, precum Ion Creangă, Mihai Eminescu sau alții, astfel încât părinții și copiii să fie familiarizați și să exerseze împreună chiar de acasă”, declară psihologul Cristina Angela Tohănean, inițiatorul proiectului vorbestecorect.ro.

Adaugă un Comentariu

*