Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INFO UTIL: S-au modificat condiţiile de admitere la şcolile de agenţi de poliţie!

INFO UTIL: S-au modificat condiţiile de admitere la şcolile de agenţi de poliţie! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa foto: Adevărul)

Ordinul ministrului Afacerilor Interne, privind modificarea şi completarea condiţiilor de admitere la şcolile de agenţi de poliţie, pompieri şi jandarmi a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 917 din data de 22 noiembrie. Prin urmare, începând cu sesiunea ianuarie 2018, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor va consta în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ care va cuprinde: săritură în lungime de pe loc, alergare 18 metri, ocolire jalon, alergare 8 m etri, trecerea prin pas sărit peste saltea, alergare 10 metri, ocolire jalon, alergare 4 metri, două rostogoliri succesive înainte, alergare 5 metri, deplasarea în echilibru pe banda de gimnastică cu transport de greutăţi, alergare 2 metri, ocolire jalon, alergare 20 de metri, ocolire jalon, deplasare între şicane, ocolire jalon, alergare 10 metri, săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică, alergare 2 metri, ocolire jalon, alergare 2 metri, trecerea pe sub un obstacol marcat, alergare 4 metri, escaladarea unei lăzi de gimnastică, alergare 4 metri, ocolire jalon, alergare 10 metri, transportul unui manechin prin târâre, ocolire jalon, aruncarea mingii de handbal de pe loc la ţintă, alergare 20 de metri şi navetă 10 repetări X 20 de metri cu transport de jaloane.

CITEŞTE INTEGRAL ORDINUL DE MINISTRU

Proba se va executa în ţinută sportivă decentă adecvată anotimpului. Va fi declarat promovat candidatul care îndeplineşte baremul minim de două minute şi 25 de secunde. Pe timpul susţinerii probei, nu se admit reexaminări sau repetări, indiferent de cauze sau motive. Rezultatele probei se aduc la cunoştinţa candidaţilor, la finalul probei, pe bază de semnătură. Nu se admit contestaţii!

Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime. În aceste condiții, parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat.

Reamintim că, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de un an. Dosarele de înscriere se pot depune până la data de 5 decembrie 2017, la unitatea de poliţie unde îşi are domiciliul sau reşedinţa candidatul!

Adaugă un Comentariu

*