Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 20, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » INFO UTIL: Subvenţii mai mari pentru ucenicia la locul de muncă şi stagiul absolvenţilor de facultate!

INFO UTIL: Subvenţii mai mari pentru ucenicia la locul de muncă şi stagiul absolvenţilor de facultate! 

Cezar Dincă - director adjunct AJOFM Dâmboviţa

Directorul adjunct al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa a prezentat, astăzi – 6 septembrie, într-o conferinţă de presă, modificările aduse legislaţiei privind ucenicia la locul de muncă şi celei care reglementează condiţiile de efectuare a unui stagiu de 6 luni de către absolvenţii de învăţământ superior. Principalele schimbări, spune Cezar Dincă, se referă la sprijinul acordat de stat.

În cazul ucenicilor, angajatorul primeşte o subvenţie de 1.125 lei lunar pentru fiecare persoană, faţă de 300 de lei cât era înainte. În funcţie de nivelul de calificare, contractul de ucenicie se poate încheia pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani. Se consideră ucenic orice persoană cu vârsta peste 16 ani care încheie, din voinţă proprie, un contract de ucenicie cu un angajator, în scopul obţinerii unei calificări. Atenţie! Angajatorii care nu sunt autorizaţi ca furnizori de formare profesională trebuie să apeleze la o firmă specializată în acest scop.

Cât priveşte stagiul absolvenţilor de studii superioare, firmele vor primi câte 1.350 lei pentru fiecare persoană, timp de 6 luni, faţă de 750 de lei cât era înainte, dacă încheie, odată cu finalizarea contractului individual de muncă, un contract de stagiu.

„Scopul este de asigurare a tranziţiei absolvenţilor de învăţământ superior de la sistemul de educaţie la piaţa muncii, de a consolida competenţele şi abilităţile profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă şi pentru o mai rapidă integrare în muncă, precum şi de dobândire de experienţă şi vechime în muncă şi, după caz, în specialitate”, explică Cezar Dincă – director adjunct al AJOFM Dâmboviţa.

Atenţie! Noile prevederi nu se aplică şi contractelor de ucenicie şi celor de stagiu aflate în derulare la data intrării în vigoare a Legii nr. 164/2017!

Adaugă un Comentariu

*