Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » ALEGERI » ÎNGRĂDIRE: Votul românilor din Diaspora, din nou în pericol! Birourile secţiilor de votare au rămas fără membri

ÎNGRĂDIRE: Votul românilor din Diaspora, din nou în pericol! Birourile secţiilor de votare au rămas fără membri 

Foto: hotnews.ro

Expert Forum a transmis o cerere catre Ministerul Afacerilor Externe si Biroul Electoral nr 48 pentru Strainatate prin care solicita asigurarea numarului maxim de membri in birourile electorale din strainatate. Cererea vine in contextul in care exista indicii conform carora in anumite birouri electorale reprezentantii partidelor si formatiunilor politice se vor retrage din acestea pentru cel de-al doilea tur de scrutin.

„După cum cunoașteți în turul întâi în secțiile de votare din strainătate au rămas mii de români afară la ora 21 fără să își poată exprima dreptul de vot. Pentru a evita astfel de situații în turul 2 și ținând cont de fapt că în conformitate cu art. 12 din Legea nr. 370/2004 Ministerul Afacerilor Externe este responsabil de organizarea acestora în străinătate, Asociația Expert Forum vă solicită furnizarea unor informații legate de gestionarea resurselor umane pentru secțiile de vot din diaspora.

În primul rând, vă rugăm să ne furnizați numărul de persoane detașate din partea statului român la secțiile de votare de pe lângă ambasadele și consulatele române de pe teritoriul Italiei, Spaniei, Franței, Marii Britanii, Belgiei, Republicii Moldova, Germaniei și Statelor Unite ale Americii pentru cel de-al doilea tur de scrutin din data de 16 noiembrie. De asemenea, vă rugăm să ne furnizați numărul de reprezentanți ai partidelor politice în fiecare secție de votare din străinătate.

Ne-au fost aduse la cunoștință informații că în secția de votare din cadrul Institutului Cultural Român din Londra vor fi 3 persoane detașate din partea statului și 2 persoane din partea partidelor. Vă rugăm sa ne confirmați sau să ne infirmați aceste informații. În contextul incidentelor din 2 noiembrie petrecute în secțiile din diaspora, 5 membri pentru o secție de votare importantă nu vor fi suficienți pentru ca toți cei prezenți să poată vota până la închiderea respectivei secții.

Vă rugăm, astfel, să ne comunicați ce măsuri s-au luat în vederea suplimentării personalului din secțiile care s-au confruntat cu probleme majore în primul tur de scrutin, mai exact, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Belgia, Germania, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii”, se arată în cererea Expert Forum transmisă către Ministerul Afacerilor Externe si Biroul Electoral nr 48 pentru Strainatate.

Adaugă un Comentariu

*