Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 24, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INIŢIATIVĂ: Achiziţiile publice, în dezbatere la Târgovişte

INIŢIATIVĂ: Achiziţiile publice, în dezbatere la Târgovişte 

dezbatere-achizitii-2

Cu ceva vreme în urmă, în cadrul unei conferiţe de presă, Corneliu Ştefan – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa atrăgea atenţia asupra noilor modificări apărute în sistemul achiziţiilor publice. Modificările operate de actualii guvernanţii crează mari probleme atât unităţilor teritorial-administrative locale şi judeţene, cât şi agenţilor economici.

Procedurile de achiziţii, în loc să fie simplificate, au fost complicate şi mai mult. Tocmai pentru a descâlci cât de cât acest desiş creat de factorii de putere, la Târgovişte, a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul căreia a fost dezbătut controversatul sistem de achiziţii publice.

CITEŞTE ŞI: Legea achiziţiilor blochează autorităţile publice, fiindcă a fost gândită pe… genunchi

La întâlnirea organizată la Clubul Studenţilor sub titulatura „Sprijin pentru autorităţile contractante în aplicarea noii legilaţii în domeniul achiziţiilor publice”, au fost invitaţi să participe reprezentanţii unităţilor teritorial-administrative din Regiunea Sud Muntenia, consultanţi în domeniu şi oameni de afaceri. Discuţiile au fost deosebit de interesante şi au încercat să facă lumină într-un domeniu care a creat deja probleme.

La prezidiu, alături de reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice şi cei ai Prefecturii Dâmboviţa, s-a aflat şi Corneliu Ştefan – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cel care a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra inconvenientelor generate de noul sistem de achiziţii.

dezbatere-achizitii-1

Adaugă un Comentariu

*