Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » INIŢIATIVĂ: „Anotimpuri la borcan”, conserve naturale de la ţară pentru românii din oraşe

INIŢIATIVĂ: „Anotimpuri la borcan”, conserve naturale de la ţară pentru românii din oraşe 

Anotimpuri la borcan

Asociaţia neguvernamentală React a înfiinţat în România, prin proiectul „Anotimpuri la borcan” finanţat din fonduri europene nerambursabile, şapte fabrici şi patru magazine, pentru a susţine economia în comunităţile rurale. În Regiunea Sud Muntenia există două fabrici, în comunele Crângurile (Dâmboviţa) şi Izvoarele (Prahova) şi un magazin în municipiul Ploieşti. Celelalte trei magazine se află în Craiova, Bucureşti şi Constanţa.

„Izvor de Tradiţie Popular” din judeţul Prahova îşi propune să aducă pe piaţă produse care se adresează celor care trăiesc cu nostalgia gustului de dulceaţă de la ţară, de la bunica, a aromelor plăcute de fructe de pădure şi a celor din livezi, îmbogăţite cu druşaim, mentă, lămâie şi scorţişoară.

„Crângul cu Bunătăţi” din judeţul Dâmboviţa oferă o gamă variată de produse din fructe şi legume, pregătite în mod tradiţional de gospodinele din zonă, absolvente ale cursului de lucrător în fabricarea de conserve. Astfel, localnicii înțeleg că pot obține venituri din valorificarea resurselor locale și că pot trăi decent, în deplină armonie cu mediul înconjurător.

Adaugă un Comentariu

*