Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » INIŢIATIVĂ: Caravana SMURD traversează România şi instruieşte populaţia pentru situaţiile de urgenţă

INIŢIATIVĂ: Caravana SMURD traversează România şi instruieşte populaţia pentru situaţiile de urgenţă 

caravana SMURD

Până pe 30 septembrie 2016, Caravana SMURD „Fii pregătit”, de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență, va ajunge în 20 de localități din România. Este vorba despre un centru de formare mobil, sub forma unui tir, cu o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane, în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Cursurile oferite în fiecare localitate vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc. – şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face față. Participanții vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar cursul va conţine si o parte practică interactivă, ȋn care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către un paramedic SMURD, precum și demonstrații de stingere a incendiilor. Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din cadrul sistemului de urgenţă și sunt susţinute de formatori specializaţi, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și derulat cu sprijinul Fundației Vodafone România. Valoarea totală a investiției este de peste 523.000 de euro, din care contribuţia Fundaţiei Vodafone România este de 400.000 de euro, restul sumei fiind asigurat de Fundaţia pentru SMURD.

Detalii despre calendarul caravanei și formularul de înscriere pentru participarea la cursuri pot fi găsite atât pe site-ul http://fundatiapentrusmurd.ro/, cât şi în aplicaţia Departamentul pentru Situații de Urgență disponibilă în Apple Store și Google Play.

Adaugă un Comentariu

*