Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INIŢIATIVĂ: Dâmboviţenii vor cuceri 100 de vârfuri până la Centenarul Marii Unirii

INIŢIATIVĂ: Dâmboviţenii vor cuceri 100 de vârfuri până la Centenarul Marii Unirii 

Sursa foto: Chindia Jurasic Park

Astăzi, de Ziua Micii Uniri, montaniarzii dâmboviţeni au iniţiat, la sugestia lui Alexandru Coroliu – membru de onoare al Chindia Jurasic Park, „Top 100 – Cucerirea a 100 de vârfuri din România până la Centenarul Marii Uniri”. Se vor parcurge, spune Nicolae Posta – preşedintele Asociaţiei, trasee din toate grupele montane (Orientali, Meridionali și Occidentali, poate și din Munții Dobrogei) în funcție de starea vremii și de posibilitățile de finanțare a unor deplasări mai lungi.

„Pe plan internațional, intenţionăm să escaladăm cele mai înalte vârfuri din Scandinavia (dincolo de Cercul Polar de Nord), dar și «bătrânul» Mont Blanc, simbolul alpinismului european”, precizează Nicolae Posta.

Anul 2016 a însemnat pentru Asociaţia Chindia Jurasic Park 40 de acţiuni, simple şi complexe, de la una la şase zile, cu participarea a peste 500 de oameni. În 2017, se v or continua proiectele deja consacrate, precum Top 28 – Topul cuceririi celei mai înalte cote din fiecare ţară a Uniunii Europene, dar şi intensificarea activităţilor de educație montană în școli, în facultăți, pentru creșterea unor noi generații de oameni pasionați de drumeția montană, de protecția naturii, de cunoașterea istoricului locurilor parcurse.

Adaugă un Comentariu

*