Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 17, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » INIŢIATIVĂ: „Dăruind, primeşti”, spectacol caritabil organizat de Primăria şi Biblioteca Voineşti

INIŢIATIVĂ: „Dăruind, primeşti”, spectacol caritabil organizat de Primăria şi Biblioteca Voineşti 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În organizarea Primăriei şi a bibliotecii din localitate, astăzi, la Voineşti s-a desfăşurat un spectacol caritabil.Bibliotecara Florentina Belbe, sufletul acestui eveniment desfăşurat în pragul Sărbătorilor de Crăciun, ne-a povestit care este izvorul acestei iniţiative lăudabile care a avut ca scop sprijinirea a doi copii cu care soarta nu a fost chiar aşa de darnică.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Totul a plecat de la o întâmplare petrecută în luna octobrie, când, bibliotecara de la Voineşti a văzut-o pe Sânziana, eleva în clasa a treia-a, umblând prin ploaie încălţată în săndăluţe.Era udă la picioare iar frigul îi împresurase trupul firav.

„Mi-a spus că mai are acasă o pereche de ghete la care li s-au spart tălpile.Iniţial, am vrut să îi cumpăr eu ghetuţe.Atunci, una dintre elevele prezente în bibliotecă, mi-a spus că ar fi nevoie de mai mult, să nu ne limităm doar la cumpărarea unor ghetuţe.Mi-am zis, lund exemplul celor de la Biblioteca Judeţeană, că ar fi bine să organizez şi eu,la Voineşti, un spectacol caritabil şi să vin astfel în sprijinul ceor doi copii”, ne-a declarat bibliotecara Florentina Belbe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astăzi s-a petrecut această minune la care au participat sute de elevii de la şcolile din comună, cadre didactice, dar şi copii veniţi de la Târgovişte pentru a concerta în cadrul spectacolului caritabil.

Viaţa celor doi micuţi, Sânziana Dumitru şi Cătălin Anton, ambii colegi de clasă, dar fraţi de suferinţă, este tristă.Trăiesc fără să simtă dragostea de mamă.Sânziana a fost părăsită de cea care i-a dat viaţă pe când avea numai un an şi două luni.De atunci nu şi-a mai văzut mama al cărui chip nu a reuşit să-l conserve în
 minte şi în sufletul ei.Fetiţa nici acum nu înţelege de ce mama ei a abandonat-o, a uitat-o cu desăvârşire. Sânziana ştie că cea care a adus-o pe lume se află la câţiva paşi de ea, recăsătorită la Dragomireşti.Copila nu poate pricepe mecanismul nefiresc care determină o mamă să-şi abandoneze copilul.I se pare ciudat, anormal, ieşit din regulile acestei lumi.A adunat câţiva picuri de ură şi a spus că nu vrea să o mai vadă niciodată pe mama ei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cătălin a cunoscut afecţiunea, dragostea unei mame, dar destinul a luat-o de lângă el.A murit la 46 de ani, în primăvara acestui an, lăsând în sufletul băiatului un gol care nu va mai putea fi umplut niciodată cu fericire.

Bibliotecara Florentina Belbe a reuşit să adune peste o mie de lei.

„Fiecare copil a donat câte un leu, doi, trei.De la magazinele din comnună am primit alimente şi diferite produse.Am fost sprijinită în toată această campanie de două fete cu suflet mare, Diana Miriţă şi Ioana Onea.Împreună cu ele am mers şi am cumpărat hăinuţele şi încălţămintea pentru Sânziana şi Cătălin.Evident, au fost şi ei cu noi.S-au bucurat când au văzut că  pot cere ceea ce îşi doresc”, ne-a povestit Florentina Belbe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dănuţ Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti, a fost emoţionat până la lacrimi de povestea celor doi copii, care acum, în pragul sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou, încearcă să mai uite de amarul sedimentat în sufletele lor.

„Să nu ne oprim aici.Acesta să fie un început, să nu uităm de cei care suferă, care trăiesc în nevoi, cuprinşi de dor, de întrebări.Măcar de două ori pe an, în pragul celore mai iubite sărbători, Naşterea şi Învierea Domnului, să putem organiza astfel de manifestări caritabile.În viaţă ca să primeşti tebuie să dăruieşti.Ca să fii respectat, trebuie să respecţi. Ca să fii iubit, trebuie să iubeşti”,a adăugat primarul Dănuţ Gabriel Sandu înainte de a începe derularea spectacolului de Colinde şi Tradiţii de Sărbători. Edilul a urat copiilor din comună să fie sănătoşi, să asculte de părinţi şi de dascăli şi să înveţe bine, fiindcă, o fac pentru viitorul lor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La plecare, toţi cei prezenţi la spectacol au primit din partea Primărieri Voineşti câte o ciocolată.

Adaugă un Comentariu

*