Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » INIŢIATIVĂ: Fond special în valoare de 6 miliarde de euro pentru acţiunile care-i vizează pe tineri

INIŢIATIVĂ: Fond special în valoare de 6 miliarde de euro pentru acţiunile care-i vizează pe tineri 

Foto: wikimedia.org

Experți din partea Comisiei Europene și a statelor membre s-au reunit la Bruxelles pentru a accelera modalitățile de programare, precum și punerea în practică a inițiativei „Locuri de muncă pentru tineri”. Obiectivul seminarului a fost acela de a colabora în ceea ce privește programarea măsurilor finanțate în cadrul inițiativei „Locuri de muncă pentru tineri”, astfel încât toate statele membre eligibile să poată începe să primească fonduri cât mai curând posibil.

Fondurile provenite din inițiativa „Locuri de muncă pentru tineri”, programate împreună cu cele din Fondul Social European în perioada 2014-2020, ar trebui să fie utilizate pentru acțiuni care vizează tinerii sub 25 de ani (sau, în cazul în care un stat membru decide astfel, de până la 29 de ani), în special pe cei care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare (denumiți NEET), în regiunile în care rata șomajului în rândul tinerilor a fost de peste 25% în 2012.

Cheltuielile sunt eligibile începând cu 1 septembrie 2013, ceea ce înseamnă că finanțarea se poate face retroactiv începând cu acea dată. Conform termenilor prevăzuți în regulamentele adoptate de Consiliul de Miniștri al UE și de Parlamentul European, autoritățile naționale trebuie să prezinte Comisiei spre aprobare programe operaționale care să evidențieze măsuri privind utilizarea finanțării prin Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor.

Adaugă un Comentariu

*