Știri, Muntenia-Sud, România|luni, octombrie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » INIŢIATIVĂ: Ministrul Liviu Pop inventariază problemele sociale din judeţe! Joi a fost în Argeş, vineri vine în Dâmboviţa

INIŢIATIVĂ: Ministrul Liviu Pop inventariază problemele sociale din judeţe! Joi a fost în Argeş, vineri vine în Dâmboviţa 

dialog social arges

Ministrul pentru Dialog Social – Liviu Pop a participat la întâlnirea de lucru a Comisiei de Dialog Social Argeş. Ordinea de zi a şedinţei a fost completată cu subiectele de interes pentru toţi participanţii: şomaj, pregătire profesională, modificările aduse Codului Muncii, salarizarea personalului din administraţia publică implicat în derularea proiectelor cu fonduri europene etc.

Dezbaterile au reafirmat necesitarea promovării învăţământului de tip profesional şi corelarea curiculelor şcolare cu cerinţele de pe piaţa muncii. Cu alte cuvinte, să nu mai fie pregătiţi tinerii, doar de dragul de a obţine o diplomă, ci în acele meserii care sunt căutate, astfel încât la finalul studiilor să-şi găsească şi loc de muncă. Pentru cei care nu mai sunt în şcoală, AJOFM Argeş derulează proiecte de reconversie profesională menite să-i ajute pe şomeri.

Ministrul Liviu Pop se va afla vineri, 30 ianuarie, în judeţul Dâmboviţa, unde va participa, de asemenea, la şedinţa Comitetului de Dialog Social. Ordinea de zi cuprinde teme de maximă importanţă: UPET, COS şi Termocentrala Doiceşti, cândva unităţi de elită ale industriei româneşti, acum puse pe butuci.

Adaugă un Comentariu

*