Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » INIŢIATIVĂ: Moldovenii vor vota unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naționale de la Chișinău

INIŢIATIVĂ: Moldovenii vor vota unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naționale de la Chișinău 

Sursa foto: jurnal.md

Duminică, 5 iulie, toți cei care consideră că unirea este unica salvare în contextul crizei economice, politice și sociale interne, dar și în cel regional tensionat, ies în stradă pentru un viitor mai bun. Convocată de Blocul Unității Naționale, Marea Adunare Națională va fi a patra astfel de manifestație din istoria statului format în urma destrămării URSS.

„Îi chemăm pe toți oamenii din raioanele Republicii Moldova să se organizeze în echipe și să vină la Chișinău, la Marea Adunare Națională, pentru a contribui la schimbare, pentru a demonstra că împreună suntem o forță”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unităţii Naţionale.

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au protestat stradal în ultimele luni la Chișinău. Ca o consecință a acestor manifestații, pe 16 mai a fost constituit Blocul Unității Naționale, din 22 de entități nonguvernamentale, printre care și Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova și Asociația Foștilor Deținuți și Victime ale Represiunilor din Moldova.

Adaugă un Comentariu

*