Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » INIŢIATIVĂ: Românii ar putea avea acces gratuit la Monitorul Oficial

INIŢIATIVĂ: Românii ar putea avea acces gratuit la Monitorul Oficial 

Senatorul Valeriu Todiraşcu - Noua Republică - iniţiatorul proiectului legislativ (Foto: ziuanews.ro)

Partidul Noua Republică a depus o iniţiativă legislativă prin care Monitorul Oficial să fie pus la dispoziţia cetăţenilor gratuit şi integral, în varianta online. Prin adoptarea acestei propuneri, România s-ar alinia standardelor și normelor promovate la nivelul Uniunii Europene, unde toate documentele oficiale pot fi consultate în mod gratuit de oricine este interesat de activitatea Comisiei sau a Parlamentului European.

„Monitorul Oficial este o Regie Autonomă subordonată unei autorități publice, respectiv Guvernului, și ar trebui să reprezintă principala resursă de legislație a cetățenilor, pentru că Legile României reprezintă informații de interes public. Din păcate, în prezent, accesul liber la Monitorul Oficial este îngrădit prin aplicarea mai multor taxe, directe sau indirecte.

Aplicarea acestei inițiative legislative nu impune nici un cost în plus pentru modificarea actualei platforme on-line a Monitorului Oficial și nu prejudiciază în niciun fel activitatea acestei instituții. Vizualizarea pe monitor nu afectează furnizarea conținutului în varianta printată, pe suport de hârtie, sau în varianta electronică, sub formă de fișiere pdf, deoarece acesta nu va putea fi descărcat, ci doar consultat online”, explică senatorul Valeriu Todiraşcu.

Adaugă un Comentariu

*