Știri, Muntenia-Sud, România|marți, august 11, 2020
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » INIŢIATIVĂ: Românii fără adăpost din Madrid au primit sarmale şi cozonac de Crăciun

INIŢIATIVĂ: Românii fără adăpost din Madrid au primit sarmale şi cozonac de Crăciun 

Foto: FADERE

Pentru câțiva români rezidenți în Madrid, Spania, masa de Crăciun a fost o experiență inedită. La inițiativa FADERE – Federația Asociațiilor de Români din Europa, cu sprijinul restaurantului românesc Ulises din Coslada, care a făcut sarmalele, și al cofetăriei Ellite, care a făcut cozonacii, câțiva români din Madrid au împărțit sarmale și cozonaci persoanelor fără adăpost din Madrid.

Pe lângă cozonacii pufoși și sarmalele calde, s-au mai bucurat și de vizita corului de români al Bisericii Adventiste Emaus din Madrid care cu melodiile lor le-au încălzit și inimile, mulți dintre ei spunând că nu au mai auzit colinde românești de foarte mulți ani.

„Pe lângă bucuria pe care am făcut-o oamenilor fără adăpost de a le aduce sarmale, cozonaci și de a le cânta colinde, membrii echipei care a făcut posibil acest proiect au spus că a fost una dintre cele mai frumoase sărbători petrecute de ei”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE. 

În Spania locuiesc în acest moment în jur de un milion de români, dintre care aproximativ de 2.000 sunt fără adăpost. Criza financiară globală și lipsa locurilor de muncă din Spania, sunt doar câțiva factori din cauza cărora acești români nu mai au nici unde lucra, nici unde dormi.

 

Adaugă un Comentariu

*