Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » INIŢIATIVĂ: „Spiriduşii lui Moş Crăciun” de la Târgovişte au mers cu colindul la mai marii ţării!

INIŢIATIVĂ: „Spiriduşii lui Moş Crăciun” de la Târgovişte au mers cu colindul la mai marii ţării! 

spiridusi-mos-craciun-1

„Asociaţia tinerilor care acordă o şansă”, din Târgovişte, condusă de inimosul Nicolae Marin, a organizat în această perioadă o acţiune culturală de amploare, menită să atragă atenţia autorităţilor asupra copiilor şi adolescenţilor proveniţi din familiile defavorizate şi din sistemul de protecţie al statului.

Proiectul „Spiriduşii lui Moş Crăciun”, iniţiat de membrii şi voluntarii Asociaţiei, copii cu vârste între 6 şi 14, a constat în organizarea unor deplasări în Capitală, unde grupul a prezentat spectacole de colinde în toate instituţiile centrale, de la agenţii, ministere până la Camera Deputaţilor şi Senat. Colindătorii de la Târgovişte, ne-a spus Nicolae Marin, au fost primiţi cu multă căldură de înalţii reprezentanţi ai statului.

Evident, pentru recuzita spectacolelor – costume şi instrumente muzicale, dar şi pentru a se putea deplasa la Bucureşti timp de două săptămâni, grupul, format din 24 de copii, a avut nevoie de sponsori. În sprijinul lor a sărit nimeni altul decât sufletistul om de afaceri Tudorică Răducanu, mereu aproape de cei neajutoraţi, de comunităţile sărace din judeţul Dâmboviţa.

tudorica-raducanu

Fostul lider al Partidei Romilor din Târgovişte a închiriat un microbuz cu care „Spiriduşii lui Moş Crăciun” au mers la Bucureşti, şi le-a plătit costumele tradiţionale şi masa. A mai sprijinit acest proiect unic Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte.

„A fost ceva deosebit. Am reuşit să colindăm pe la ministerele din Bucureşti şi alte instituţii ale statului. Cei de acolo ne-au primit cu căldură, ne-au ascultat şi ne-au promis sprijin. Am vrut să arătăm că membrii asociaţiei noastre, copiii săraci, cei fără de părinţi, dispun de sensibilitate, sunt talentaţi, sunt dornici să fie ascultaţi, să încânte pe alţii. Cred că ne-am atins scopul”, ne-a declarat Nicolae Marin.

Grupul de colindători ai „Asociaţiei tinerilor care acordă o şansă” a fost coordonat de Veronica Elena Ciobu. Săptămâna viitoare „Spiriduşii lui Moş Crăciun”, vor merge cu colindul şi pe la autorităţile din judeţul Dâmboviţa. Ne-a mai spus Nicolae Marin că, tot cu sprijinul lui Tudorică Răducanu, au dus daruri, constând în pachete cu dulciuri, unor copii dintr-un centru social din Bucureşti.

„Îi mulţumesc domnului Tudorică Răducanu pentru ajutorul necondiţionat pe care ni-l acordă în permanenţă. Este un om cu suflet mare, care niciodată nu s-a dat înapoi de la a-i ajuta pe cei mai amărâţi dintre semenii noştri, în special copiii. Mulţumesc şi doamnei director Mirela Iordache şi domnului Vasile Apostol, de la Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte, care ne-au sprijinit şi ei în proiectul nostru”.

Adaugă un Comentariu

*