Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » INIŢIATIVĂ: „Tăiem taxele de raft”, o campanie în sprijinul producătorilor români de carne

INIŢIATIVĂ: „Tăiem taxele de raft”, o campanie în sprijinul producătorilor români de carne 

Sursa foto: www.vremeanoua.ro

Pe 14 aprilie 2016, cei mai buni specialişti din agricultură, zootehnie şi industria alimentară din România se vor reuni la Bucureşti, la Congresul „Industria Cărnii”, ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie. Vor fi dezbătute realităţile din industria cărnii, dar şi situaţia întregului sector agroalimentar.

De asemenea, va fi lansată campania „Tăiem taxele de raft”, ce vizează sensibilizarea tuturor părţilor implicate în comerţul cu produse agroalimentare pe piaţa din România, începând cu autorităţile statului, retaileri, producători, procesatori şi furnizori, până la consumatorii români, cu privire la reducerea taxelor de raft în această perioadă de criză pentru producătorii români.

„Întreg sectorul agroindustrial aşteaptă o implicare din partea autorităţilor statului, o măsură care să echilibreze comerţul la nivelul pieţei locale, astfel încât producătorii români de alimente să vândă, nu doar sub costul de producţie, ci produse de calitate la un preţ corect faţă de consumatorul român. Aproximativ 1,6 milioane de români depind de veniturile din agricultură şi industria alimentară, iar aceste sectoare contribuie cu aproximativ 4% la PIB.

O negociere transparentă şi asigurarea unor spaţii de expunere dedicate produselor româneşti este singura şansă de supravieţuire a producătorilor locali, obligaţi astăzi să închidă unităţile de producţie şi să-şi declare falimentul din cauza unor reglementări stufoase şi permisive.

Întreg sectorul agroindustrial aşteaptă o implicare din partea autorităţilor statului, o măsură care să echilibreze comerţul la nivelul pieţei locale, astfel încât producătorii români de alimente să vândă, nu doar sub costul de producţie, ci produse de calitate la un preţ corect faţă de consumatorul român.”, se arată într-un comunicat industriacarnii.ro.

Adaugă un Comentariu

*